Gefrituurde bloemkool met kaas

Van de bloemkool scheiden we 8 roosjes af, de rest, dus het hart, bewaren we voor de soep. We spoelen ze af met heet water en laten ze uitlekken. Ondertussen bereiden we…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 bloemkool en daaruit 8 rozen
2 eieren
100 g harde geraspte kaas
een beetje fijn bloem
paneermeel
nootmuskaat
olie
zout
Kookinstructies
Van de bloemkool scheiden we 8 rozen, de rest, dus de kern, gebruiken we voor de soep. We wassen de rozen grondig met heet water en laten ze uitlekken.
Eerst doen we de eieren met een klein beetje bloem in een kom, kloppen we goed, daarna voegen we een snufje nootmuskaat, zout en geraspte kaas toe en mengen we alles grondig.
We zouten de gedroogde rozen en dompelen ze in de kaas, daarna wikkelen we ze in paneermeel. Het zo verpakte bloemkool plaatsen we in een diepe pan, waarin we olie hebben gegoten. Wanneer de olie heet is, doen we de bloemkool erin, dek de pan af met een deksel en verlagen de temperatuur tot het minimum, zodat de bloemkool goed kan stomen en tegelijk kan frituren.
We bakken ze een langere tijd en draaien ze voortdurend tijdens het proces, zodat ze gelijkmatig gaar worden. Zodra ze gaar zijn, nemen we het deksel af en bakken ze nog even op hoge temperatuur.
Wat u nog niet wist over dit recept Gefrituurde bloemkool met kaas
Gebakken bloemkool met kaas is een geliefd gerecht dat de krokante textuur van gebakken bloemkool combineert met de heerlijke smaak van gesmolten kaas. De bloemkool wordt eerst gekookt, daarna in een beslag gedoopt en goudbruin gebakken. Na het bakken wordt er kaas bovenop toegevoegd, die smelt en een geweldige combinatie van smaken creëert. Dit gerecht is ideaal als bijgerecht of lichte hoofdmaaltijd, die zelfs de jongste eters zal verleiden. Gebakken bloemkool met kaas wordt goed geserveerd met een frisse salade of dip, wat het een geweldige keuze maakt voor elke feesttafel.