Maïspannenkoeken
We kloppen de eieren, melk, gesmolten boter, zout, peper, bakpoeder en bloem tot we een dikker beslag krijgen, waaraan we maïs zonder pekel toevoegen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
350 g steriele maïs zonder vocht
80 g bloem
2 eieren
1 theelepel bakpoeder
5 eetlepels melk
20 g gesmolten boter
zout
peper
Kookinstructies
Eieren, melk, gesmolten boter, zout, peper, bakpoeder en meel mengen we door elkaar tot een dikker beslag, waaraan we dan maïs (zonder vocht) toevoegen.
In hete olie bakken we de pannenkoekjes van het beslag aan beide kanten goudbruin.
We kunnen aan het beslag gewone of lente-ui toevoegen.
Wat u nog niet wist over dit recept Maïspannenkoeken
Maïspannenkoeken zijn een heerlijk gerecht dat de zoete smaak van maïs combineert met de zachte textuur van het deeg. Dit gerecht is populair niet alleen als ontbijt, maar ook als smakelijke snack. De bereiding is eenvoudig en snel, je hoeft alleen maar maïsmeel te mengen met de basis ingrediënten, zoals eieren en melk. Pannenkoeken kunnen worden geserveerd met honing, fruit of yoghurt, wat ze nog aantrekkelijker maakt. Of je ze nu bereidt voor ontbijt of als hapje, maïspannenkoeken zullen de smaakpapillen van alle eters verwennen.
Tomas Rohlena