Pikante gegratineerde aardappelen met zuurkool, worst en Žirovnický - Balkan kaas

Gepelde rauwe aardappelen snijden we in plakjes of blokjes en doen ze in een diepe kom. Dan voegen we rode paprika, kerriekruid, komijn, olie en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1,5 kg aardappelen
4 Ostravské worst
1 pakje zuurkool
1 grotere tomaat
1-2 zure room
1/2 pakje Balkan kaas of Žirovnický kaas
1 EL paprikapoeder
1/2 EL kerriepoeder
2 EL olie
komijn
zout
peper
peterselie
bieslook
3 lente-uitjes
Kookinstructies
Gepelde rauwe aardappelen snijden we in schijven of blokjes en doen ze in een diepe kom.
We voegen rode paprika, currykruiden, komijn, olie toe en mengen alles goed door elkaar.
Vervolgens voegen we in blokjes gesneden worst, cherrytomaten, fijn gesneden Žirovnický kaas, fijngesneden uien en tot slot mengen we zuurkool erdoor, alles goed doorroeren.
Het mengsel plaatsen we vervolgens op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.
Verpak in aluminiumfolie en bak in de oven op 200°C - 250°C gedurende ongeveer 40 tot 45 minuten.
Als alles goed gebakken en zacht is, mengen we de zure room en gieten we deze over de aardappelen. Daarna nog ongeveer 15 minuten gratineren. Tot slot zetten we de oven uit en laten we het gerecht nog een paar minuten binnen staan.
Wat u nog niet wist over dit recept Pikante gegratineerde aardappelen met zuurkool, worst en Žirovnický - Balkan kaas
Kruidige ovengeschonden aardappelen met zuurkool, worst en Žirovnice kaas zijn een heerlijk en vullend gerecht dat de traditionele Tsjechische smaak combineert met een Balkan tintje. Dit gerecht is bereid met knapperige aardappelen die worden gebakken met ingemaakte zuurkool en sappige worst, wat het een uitgesproken smaak geeft. De Žirovnice kaas, beroemd om zijn unieke aroma, smelt en voegt romigheid toe aan het gerecht. Perfect voor herfstavonden, dit gerecht zal iedereen plezieren die op zoek is naar een combinatie van pittige en zoute smaken.