Gefrituurde bloemkool zonder koken

Gepaneerde gefrituurde bloemkool hoeft niet altijd voorgekookt te worden, er is een eenvoudigere en snellere manier. Rauwe bloemkool snijden we in…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 bloemkool
2-3 eieren
paneermeel
1 theelepel dijonmosterd (is niet nodig)
zout
snufje gemalen peper
snufje gemalen paprika
vet om in te bakken
Kookinstructies
Bloemkool ontdoen we van groene bladeren, wassen we grondig en drogen we af. Vervolgens leggen we het op een snijplank en snijden we het in plakken van ongeveer 1-1,5 cm dik. Het restant dat we afsnijden, gebruiken we voor soep.
Eieren kloppen we met zout, peper en paprikapoeder, en naar smaak voegen we mosterd toe. In een pan verhitten we vet.
Bloemkoolplakken halen we door het ei, daarna door de paneermeel, weer door het ei en onmiddellijk leggen we ze in het hete vet in de pan. We bakken ze langzaam tot ze zacht zijn, wat ongeveer 5-7 minuten duurt, totdat ze een goudbruine kleur krijgen.
Gekookte bloemkool leggen we op een papieren servet dat het overtollige vet absorbeert. We serveren het met verschillende bereidingen van aardappelen en salade.
Wat u nog niet wist over dit recept Gefrituurde bloemkool zonder koken
Gebakken bloemkool zonder te koken is een geweldige manier om van deze gezonde groente te genieten zonder langdurige voorbereiding. De bloemkool wordt eenvoudig in roosjes gesneden, vervolgens wordt het in een beslag of broodkruim gewenteld en goudbruin gebakken. Dit gerecht kunt u genieten als bijgerecht of hoofdgerecht, geserveerd met verschillende sauzen. Het is een heerlijke alternatieve voor traditionele gefrituurde gerechten en behoudt toch waardevolle voedingsstoffen. Gebakken bloemkool zonder te koken zal niet alleen vegetariërs, maar ook vleesliefhebbers verrassen die op zoek zijn naar iets lichts en lekkers.