Linzen zuur

Linzen zuur
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Wilt u gezond en goedkoop eten, probeer dan ons traditionele Tsjechische recept voor linzen.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g linzen
1 - 2 stuks ui
50 g baktechniek
3 eetlepels bloem
naar smaak zout
azijn
gemalen zwarte peper

Kookinstructies

We weken de linzen minstens een uur in koud water, daarna koken we ze gaar. Na het koken gieten we indien nodig het overtollige water af.

We schillen en snijden de ui en fruiten deze goudbruin. We bestrooien alles met bloem en voegen een beetje water toe. Naar smaak voegen we azijn aan het mengsel toe. We laten alles koken en mengen het door de gekookte linzen. We kunnen de zuur linzen nog op smaak brengen met zout en eventueel peper.

We serveren de zuur linzen klassiek met een gekookte worst, een spiegelei en augurk.

Wat u nog niet wist over dit recept Linzen zuur

In zuur gekookte linzen is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat populair is vanwege zijn eenvoud en voedingswaarde. De belangrijkste ingrediënten zijn linzen, meestal groene of bruine, die tot ze zacht zijn gekookt en vervolgens worden gemengd met een azijn dressing, ui en specerijen. Dit gerecht wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij vlees of met worst. In zuur gekookte linzen is niet alleen smakelijk, maar ook gezond, omdat linzen rijk zijn aan eiwitten en vezels, wat het een ideale aanvulling op een uitgebalanceerd dieet maakt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Bijgerecht
Štítky: Tsjechische keuken, hoofdgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Linzen zuur.

Reactie toevoegen