Broodjes dumplings

Broodjes dumplings
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Porties: 4

Broodjes dumplings behoren tot de traditionele gerechten van onze gastronomie, of het nu met heerlijke sauzen of met smakelijke goulash is. Bereid uw eigen luchtige dumplings voor en verras uw dierbaren...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kg bloem type 0
30 g gist
2 broodjes
2 eieren
500 ml melk
1 theelepel zout

Kookinstructies

In de kom doen we de bloem en voegen we zout toe. We verkruimelen de gist boven de bloem.

In lauwe melk mengen we de eieren, daarna gieten we het mengsel in de kom met bloem en maken een deeg, waaraan we in stukjes gesneden broodjes toevoegen.

We strooien een laagje bloem over het deeg, zodat het niet uitdroogt, en laten het rijzen.

Vervolgens snijden we het deeg in vier of zes delen, afhankelijk van hoe groot we de knoedels willen.

We vormen rolletjes en laten ze nog eens 15 minuten rijzen.

Daarna plaatsen we ze in kokend water en koken ze gedurende 20 minuten.

Een goed gerezen deeg herkennen we eraan dat de knoedels niet naar de bodem zakken, maar mooi drijven op de oppervlakte. De knoedels verplaatsen we vervolgens naar een werkvlak of aanrecht, prikken ze door met een tweezijdige vork of satéstokje, draaien ze om en prikken ze opnieuw. Ten slotte snijden we ze met een draad in tweeën. Voor het gemakkelijk uithalen zijn zogenaamde knoedelkappers erg handig.

Wat u nog niet wist over dit recept Broodjes dumplings

Broodknoedels zijn een traditioneel Tsjechisch gerecht dat vaak wordt geserveerd als bijgerecht bij vleesgerechten of sauzen. Ze zijn gemaakt van tarwebloem, melk, eieren en gist, wat zorgt voor een zachte en luchtige textuur. De knoedels worden gewoonlijk in plakken gesneden en geserveerd met sauzen, zoals svíčková of hollandse. Dit gerecht heeft een lange geschiedenis en is populair in de Tsjechische keuken vanwege zijn eenvoud en uitstekende smaak.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (80 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Bijgerecht
Tag: knoedels, koken, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, bijlagen, rijs, thuisbakkerij, stoomboot

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Broodjes dumplings.

Reactie toevoegen