Levende vlees gebraden

Živáňská pečeně komt uit de Slowaakse gastronomie en bestaat in vele variaties. Het traditionele recept omvat een mengsel van varkens-, lam- en rundvlees dat langzaam...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g varkenskotelet
2 uien
2 worsten
300-400 g gerookte spek
1,20 kg aardappelen
1 kleur paprika
zout
gemalen peper
olie
Kookinstructies
We schillen de aardappelen en snijden ze in plakken. Zouten is niet nodig, want spek en andere ingrediënten bevatten al zout. Wie wil, kan echter een beetje zout toevoegen en mengen.
Het vlees snijden we in plakken, kloppen het voorzichtig plat, zouten en peperen. We snijden het spek in kleine stukjes. De worst snijden we in de lengte doormidden en dan in plakken. De ui snijden we in ringen en de paprika reinigen en ook snijden.
We vetten de ovenschaal in met olie en leggen de bereide aardappelen erin.
Op de aardappelen in de ovenschaal leggen we het gesneden spek en daarop leggen we de plakken vlees.
Op het vlees leggen we de in stukken gesneden worst, de paprika en tot slot de twee uien.
Alles gieten we een beetje water erbij, de ovenschaal bedekken we met een deksel of aluminiumfolie.
We plaatsen het in een voorverwarmde oven en bakken het op een temperatuur van ongeveer 185-190 °C, totdat het vlees gaar is. In de tweede helft van het bakken verwijderen we echter de dekking.
Wat u nog niet wist over dit recept Levende vlees gebraden
Živánská gebraden is een traditionele schotel die afkomstig is uit Oost-Europa, vooral uit het gebied van Slowakije en Moravië. Deze stevige gebraden vlees wordt meestal bereid met varkensvlees, dat gemarineerd wordt en vervolgens gebraden in boter of reuzel. Tijdens het braden wordt het vlees niet alleen goed doorgebakken, maar krijgt het ook een heerlijke korst. Het wordt vaak geserveerd met aardappelen, zuurkool of brood. Živánská gebraden is de ideale keuze voor familiefeesten en feestelijke gelegenheden, waar iedereen kan genieten van de smaken.