Knoflookspread
Op oudejaarsavond, ter gelegenheid of gewoon om het menu te verfrissen. Overal past aioli goed. We kopen een baguette, een broodje en andere broodproducten.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 stuks kaas - gesmolten
5 teentjes kwaliteitsknoflook
peterselie
1 eetlepel mosterd
1 snufje zout
100 g boters
100 g kaas - hard
2 verpakkingen mayonaise
1 stuk ongekruide smeerboter
Kookinstructies
Snijd of rasp de harde kaas en laat deze in een klein schaaltje op tafel staan.
Snijd de peterselie op een snijplank en doe deze in een voorbereide grote kom.
Neem de kwaliteit knoflook doop deze ook in de kom. Voeg de smeerboter toe. Gooi een stuk echte boter erbij. Doe een eetlepel mosterd erbij. Vergeet de mayonaise niet. Zout naar smaak. Mix alles goed door elkaar. Meng de harde kaas erdoor.
Meng alle ingrediënten grondig door en zodat je het op je favoriete brood kunt smeren. Garneer met kruiden of paprika.
Wat u nog niet wist over dit recept Knoflookspread
Knoflookspread is een heerlijke en eenvoudige schotel die overvloedig is aan de uitgesproken smaak en geur van knoflook. De basis van de spread is fijngehakte of geperste knoflook, die wordt gemengd met kwark of roomkaas. Soms wordt er ook mayonaise of yoghurt toegevoegd voor een romiger consistentie. Een belangrijk onderdeel is ook de opmaak met zout, peper en kruiden, zoals bieslook of peterselie. Knoflookspread wordt geserveerd op vers brood, vaak bestrooid met stukjes noten of geraspte kaas. Deze spread is ideaal voor liefhebbers van pittige en aromatische gerechten.