Knoflook-mosterd koteletten gebakken met gerookte kaas

Knoflook-mosterd koteletten gebakken met gerookte kaas
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 3

Vlees wordt voorzichtig geklopt, gezouten en gepeperd. Vervolgens wordt het ingesmeerd met een marinadesaus van geperste knoflook, mosterd en olie. Ten slotte wordt het in paneermeel gewenteld. Gerookt spek…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

3 plakken karbonade
zout
peper
5 teentjes knoflook
1/2 eetlepel Dijonmosterd
2 eetlepels grove mosterd
2-3 eetlepels olie
paneermeel om te paneren
1 ui
1 stuk huisgemaakte rookworst
een stuk gerookt spek
2 cm dikke plak boter
enkele plakken gerookte kaas

Kookinstructies

Vlees fijn kloppen, zout en peper toevoegen. Vervolgens insmeren met een marinade van geplette knoflook, mosterd en olie. Ten slotte paneren met paneermeel.

Gerookt spek in blokjes snijden en samen met boter, gesneden ui en worst langzaam bakken in de braadpan tot ze goudbruin zijn. Daarna het vlees in plakken toevoegen en alles aan beide kanten bruin bakken.

De oven voorverwarmen op 180°C, de braadpan in de oven plaatsen en bakken. Op het zachte vlees plakken gerookte kaas leggen en laten smelten.

Wat u nog niet wist over dit recept Knoflook-mosterd koteletten gebakken met gerookte kaas

Knoflook-mosterd koteletjes, gebakken met gerookte kaas, zijn een gewild en heerlijk gerecht dat zelfs de veeleisendste fijnproevers zal tevredenstellen. De sappige koteletjes worden gemarineerd in een knoflook- en mosterdsaus, die het vlees een krachtige smaak geeft. Na het bakken zijn ze bedekt met een laag gerookte kaas die perfect smelt en de algehele culinaire ervaring versterkt. Dit gerecht is ideaal, niet alleen voor een familie diner, maar ook voor feestelijke gelegenheden, waar het gegarandeerd alle gasten zal verrassen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (42 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Varkensvlees
Tag: varkenshaas, frituren, lunch, vakantie / zondag, tsjechisch, veeleisend, veeleisend

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Knoflook-mosterd koteletten gebakken met gerookte kaas.

Reactie toevoegen