Kippenbouillon met groenten en ei-champignon dumplings

Kippenbouillon met groenten en ei-champignon dumplings
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We koken de kip in water met zout, voegen specerijen en laurierblad toe. We koken het tot het vlees zacht is, maar laten het niet te gaar worden, zodat het ook voor andere bereidingen kan worden gebruikt.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

kip (kipdelen, kippenorganen, enz.)
zout
10 hele peperkorrels
4 korrels piment
1 laurierblad
wortelgroenten (wortel, stuk selderij, peterselie en verder afhankelijk van de mogelijkheden in de koelkast – prei, bleekselderij, stuk broccoli, enz.)
4-5 champignons
soepnoedels
1-2 tl gedroogde knoflook
1 kippenbouillon
ei-champignon knoedlíčky

Kookinstructies

We koken de hen in water met toegevoegde zout en kruiden, waaronder laurierblad. We koken het totdat het vlees zacht is, maar we laten het niet overkoken, zodat het vlees kan worden gebruikt voor andere gerechten. Ik kook meestal in een snelkookpan ongeveer 24-25 minuten, daarna zet ik de pan van het vuur en laat ik de stoom na drie minuten ontsnappen. Het is echter goed om in gedachten te houden dat verschillende snelkookpannen verschillende kooktijden kunnen vereisen.

Voordat de bouillon klaar is, wassen en snijden we de groenten, schillen we de champignons en snijden we ze in plakken en bereiden we de dumplings voor (in de opmerking).

We leggen de gekookte hen op een schaal of bord en laten het een beetje afkoelen. Daarna scheiden we de dijen en de borsten en nemen we een kom bouillon. We proberen een dumpling in de kokende soep te koken; als hij niet uit elkaar valt, voegen we de andere dumplings één voor één toe. We voegen ook de champignons en groenten toe en laten het 10 minuten koken.

Ondertussen plukken we het resterende vlees van het karkas en voegen we het terug in de soep. Aan het einde van de kooktijd voegen we noedels toe, naar smaak 1-2 theelepels gedroogde knoflook en een kippenbouillontablet (je kunt die weglaten, maar ik voeg het toe omdat ik vaker soepen kook en met bouillon blijft de soep ook in de zomer fris). Als het nodig is, kruiden we de soep en dan zijn we klaar.

Wat u nog niet wist over dit recept Kippenbouillon met groenten en ei-champignon dumplings

Kippenbouillon met groenten en ei-paddestoel knoedlíčky is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat elke liefhebber van de huiselijke keuken zal plezieren. Deze sterke soep wordt bereid met kwaliteitskip en verse groenten, die het gerecht een heerlijke smaak en voedingswaarde geven. De ei-paddestoel knoedlíčky, subtiel gekruid met kruiden, zijn de ideale aanvulling die de textuur verrijkt en een extra laag smaak toevoegt. Deze soep is geweldig als voorgerecht, vooral in de koudere maanden, wanneer het hele gezinnen verwarmt en verheugt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (28 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Tag: Groenten, champignons, koken, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, soepen, veeleisend, veeleisend, gevogelte

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kippenbouillon met groenten en ei-champignon dumplings.

Reactie toevoegen