Kerstmarokkaanse koekjes

Kerstmarokkaanse koekjes
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Porties: 1

Marokkanen zijn populaire kerstzoetigheden, hoewel hun oorsprong waarschijnlijk met Italië verbonden is. Op de kersttafel mogen ze niet ontbreken. Probeer ze zeker eens...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

250 ml melk
20 g boter
80 g kristalsuiker
80 g geglaceerde sinaasappelschil (of ander geglaceerd fruit)
80 g amandelen
10 g bloem
1 vanillesuiker
chocoladeglazuur (naar behoefte)

Kookinstructies

Eerst weken we de schoongemaakte amandelen in heet water, pellen ze en hakken ze in grotere stukken.

In een pan mengen we melk, boter, suiker en bloem, en brengen het mengsel aan de kook. We koken het gedurende een minuut en halen het dan van het vuur.

Vervolgens voegen we de amandelen en in stukjes gesneden gekonfijt fruit toe. We mengen het en laten het afkoelen.

We vetten de bakplaat in en bestuiven deze met bloem, of bekleden hem met bakpapier.

Met een lepel maken we kleine hoopjes en plaatsen we ze met voldoende tussenruimte op de voorbereide bakplaat. Tijdens het bakken zullen ze iets uitlopen.

We bakken ze in een voorverwarmde oven op 150 °C gedurende 15 minuten, totdat de randen beginnen te verkleuren naar roze.

We laten de marsepeinen koekjes afkoelen en vervolgens smeren we de onderkant in met chocoladeglazuur.

Wat u nog niet wist over dit recept Kerstmarokkaanse koekjes

Kerstmarokanen zijn een populaire traditionele lekkernij die vooral met Kerstmis op Tsjechische feesttafels verschijnt. Dit heerlijke snoepje is gemaakt van noten, gedroogd fruit en chocolade, wat het een unieke smaak en geur geeft. Marokanen worden vaak versierd met glazuur of kokosbestrooiing, wat ze aantrekkelijker maakt. Het bereiden van marokanen is eenvoudig en leuk, wat ze een ideale kerstactiviteit voor het hele gezin maakt. Dit snoepje is niet alleen smakelijk, maar eert ook de tradities en familie bijeenkomsten tijdens de feestdagen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (40 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Zoetwaren
Tag: snoep, koken, eenvoudig, vakantie / zondag, tsjechisch, eenvoudig, slowaaks, gebraden, zoet, kerstmis, ander, gebraden

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kerstmarokkaanse koekjes.

Reactie toevoegen