Karper friet

Karpfenfrieten zijn een populair gerecht dat je kunt proberen tijdens de viswijken. Je kunt ze ook gemakkelijk thuis maken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
filets van 1 karper
sap van een halve citroen
2 teentjes geperste knoflook
1/2 eetlepel gemalen komijn
1/2 theelepel gemalen gember
1/2 theelepel gedroogde tijm
1 snufje chili (naar smaak)
1 theelepel sojasaus
1 dooier
2 eetlepels water (indien nodig)
zout
gemalen peper
Voor het paneren
2 delen bloem
1 deel Solamyl
gemalen paprika
Verder
olie om te frituren
Kookinstructies
We sprenkelen de filets met citroensap en laten ze ongeveer 10 minuten rusten.
Intussen bereiden we de marinade door de benodigde ingrediënten te mengen. We snijden de visfilets in frietjes en dompelen ze in de marinade. We laten ze minstens twee uur marineren.
Van bloem, Solamyl en paprika maken we een mengsel waarin we de karpfrietjes, die we hebben laten rusten, wentelen.
In hete olie bakken we ze aan alle kanten tot ze goudbruin zijn en daarna leggen we ze op een papieren servet.
Als bijgerecht bieden we aardappelen in verschillende bereidingen aan, of we serveren ze simpelweg als snack bij bier of wijn.
Wat u nog niet wist over dit recept Karper friet
Karperspatat is een origineel gerecht dat de traditionele viskeuken verbindt met een populaire bereidingswijze van friet. In plaats van aardappelen wordt vers karper gebruikt, dat in dunne reepjes wordt gesneden en in een knapperig beslag wordt gedompeld. Na het frituren in hete olie krijgen ze een gouden kleur en een heerlijke smaak. Dit gerecht is een geweldige alternatief voor gewone friet en past perfect als onderdeel van een vismenu of als smakelijke snack. Karperspatat kunt u genieten met verschillende sauzen of een verse groenten salade.