Karper friet

Karper friet
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Porties: 6

Karpfenfrieten zijn een populair gerecht dat je kunt proberen tijdens de viswijken. Je kunt ze ook gemakkelijk thuis maken.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

filets van 1 karper
sap van een halve citroen
2 teentjes geperste knoflook
1/2 eetlepel gemalen komijn
1/2 theelepel gemalen gember
1/2 theelepel gedroogde tijm
1 snufje chili (naar smaak)
1 theelepel sojasaus
1 dooier
2 eetlepels water (indien nodig)
zout
gemalen peper

Voor het paneren
2 delen bloem
1 deel Solamyl
gemalen paprika

Verder
olie om te frituren

Kookinstructies

We sprenkelen de filets met citroensap en laten ze ongeveer 10 minuten rusten.

Intussen bereiden we de marinade door de benodigde ingrediënten te mengen. We snijden de visfilets in frietjes en dompelen ze in de marinade. We laten ze minstens twee uur marineren.

Van bloem, Solamyl en paprika maken we een mengsel waarin we de karpfrietjes, die we hebben laten rusten, wentelen.

In hete olie bakken we ze aan alle kanten tot ze goudbruin zijn en daarna leggen we ze op een papieren servet.

Als bijgerecht bieden we aardappelen in verschillende bereidingen aan, of we serveren ze simpelweg als snack bij bier of wijn.

Wat u nog niet wist over dit recept Karper friet

Karperspatat is een origineel gerecht dat de traditionele viskeuken verbindt met een populaire bereidingswijze van friet. In plaats van aardappelen wordt vers karper gebruikt, dat in dunne reepjes wordt gesneden en in een knapperig beslag wordt gedompeld. Na het frituren in hete olie krijgen ze een gouden kleur en een heerlijke smaak. Dit gerecht is een geweldige alternatief voor gewone friet en past perfect als onderdeel van een vismenu of als smakelijke snack. Karperspatat kunt u genieten met verschillende sauzen of een verse groenten salade.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (41 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Visvlees
Tag: vis, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, diner, eenvoudig, voor beginners, frituren, kerstmis, pittig, feesten en vieringen, marineren, karper

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Karper friet.

Reactie toevoegen