Zalm in boter

Zalm in boter
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 2

Zacht zalmmvlees hoeft maar licht gekruid te worden, omdat te veel kruiden het zou schaden. Om de smaken beter naar voren te laten komen, bereiden we het in boter en geven we het een aangename geur.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 zalmfilet
verse basilicum
1 takje rozemarijn
Provençaals kruiden
zout
1 citroen
1 stuk boter
Bijgerecht
660 g aardappelen
een beetje melk (of room)
zout
1 stuk boter

Kookinstructies

Verwijder de schubben van de zalmfilets, snijd ze in stukjes, voeg zout toe, besprenkel met citroensap en bestrooi met Provençaals kruiden.

Kook de aardappelen met schil, stamp ze tot een grovere puree met boter, melk of room en voeg zout naar smaak toe.

Smelt boter in de pan en bak enkele citroenschillen.

Zodra de schil begint te geuren, haal deze eruit, leg de zalm met de huid naar beneden en draai niet om!

Leg verse basilicum bovenop en dek de pan af met een deksel.

U kunt er wat water aan toevoegen.

Bak de zalm ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte.

Wat u nog niet wist over dit recept Zalm in boter

Zalm met boter is een heerlijke en gemakkelijk te bereiden maaltijd die elke visliefhebber graag zal waarderen. Zalmfilet gaat perfect samen met gesmolten boter, die het gerecht een rijke smaak en een zachte textuur geeft. Bij de bereiding is het belangrijk om de sappigheid en versheid van de vis te behouden, daarom wordt een korte baktijd in de pan of oven aanbevolen. U zult ook de combinatie met kruiden en citroen waarderen, die het gerecht een verfrissende toets geeft. Zalm met boter is de ideale keuze voor een snel diner of feestelijke lunch.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (38 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Visvlees
Tag: vis, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, diner, tsjechisch, eenvoudig, glutenvrij, frituren, verstikking, zalm, citrus

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Zalm in boter.

Reactie toevoegen