Inktvis en garnalen in witte wijn

We zullen de inktvis schoonmaken door deze aan de tentakels te trekken en de ingewanden met een mes te verwijderen, waarbij we niet vergeten om het doorzichtige botje eruit te halen. Vervolgens spoelen we ze grondig af en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg inktvis
0,8 kg garnalen
1 ui
2 teentjes knoflook
2 dl witte wijn
4 plakjes boter
gehakte peterselie
tijm
zout
peper
Kookinstructies
Inktvis reinigen we eerst door de tentakels eruit te trekken, de ingewanden met een mes te verwijderen en ook de doorzichtige bot niet te vergeten. Vervolgens wassen we ze en snijden ze in drieën. Van de kop snijden we de tentakels af en voegen die toe aan het mengsel.
We schillen de garnalen door de koppen eraf te snijden en de doorzichtige schaal van de pootjes te verwijderen. Vervolgens snijden we ze in drieën, net als de inktvis. We voegen fijngehakte ui en knoflook toe aan het mengsel, die we in boter goudbruin fruiten.
Zodra het mengsel begint te schuimen, voegen we zout, peper, tijm en wijn toe. Tot slot mengen we de gehakte peterselie erdoor. We serveren het afgewerkte mengsel met een groentesalade en toast of een andere geschikte bijgerecht.
Wat u nog niet wist over dit recept Inktvis en garnalen in witte wijn
Inktvis en garnalen in witte wijn zijn een heerlijk gerecht dat verse zeevruchten combineert met de delicate smaak van witte wijn. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en biedt een uitgebalanceerde combinatie van texturen en smaken. Inktvis, bereid tot een fijne consistentie, lijkt perfect samen te gaan met zoete garnalen, die het gerecht sappiger maken. Tijdens het koken van de witte wijn komen aromatische stoffen vrij die de smaak van de zeevruchten versterken. Geserveerd met vers brood of op een bed van groenten, is dit gerecht een ideale keuze voor liefhebbers van zeevruchten.