Viscurry met kokosmelk

Verhit olie in de pan, voeg de in stukjes gesneden witte delen van de ui, plakjes knoflook en de chilipeper toe, fruit alles, voeg daarna de stukjes vis en de curry toe.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g visfilets van tilapia (zoals men het lekker vindt)
4 lente-uitjes
3 teentjes knoflook
1 chili-peper
1 blik kokosmelk
150 ml fishbouillon of water
1 eetlepel vissaus of oestersaus
1 eetlepel curry
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel geraspte gember (of 2 theelepels gedroogd)
2 theelepels gedroogd citroengras
olie
verse koriander
Kookinstructies
Verhit olie in een pan en voeg de witte delen van de uien, knoflookplakjes en chilipeper toe. Laat dit kort fruiten, voeg vervolgens de stukjes vis toe en voeg curry, gember, kurkuma en citroengras toe. Bak kort zodat de curry niet bitter wordt, giet daarna alles af met bouillon en kook ongeveer 10 minuten.
In de fase waarin het gerecht half gekookt is, voegen we kokosmelk toe en koken alles samen verder.
Aan het einde decoreren we het gerecht met bieslook en koriander.
Serveer met rijst.
Wat u nog niet wist over dit recept Viscurry met kokosmelk
Viscurry met kokosmelk is een heerlijk gerecht dat verse vis combineert met exotische specerijen en romige kokosmelk. Dit gerecht is vooral populair in de Aziatische keukens, waar de smaken van pittige curry samenkomen met de zachtheid van kokos. Visfilets worden meestal gekookt in een aromatische saus die curry-pasta, ui, knoflook en gember bevat, wat zorgt voor een rijke en uitgebalanceerde smaak. Het wordt het beste geserveerd met rijst of naan, wat perfect aanvult bij het smaakprofiel.