Gestoomde zalm met romige saus en bijgerecht in de kookmix.

Gestoomde zalm met romige saus en bijgerecht in de kookmix.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Porties: 4

Bereid de zalm gemakkelijk stoom met een bijgerecht. Voeg na het koken een smakelijke saus toe aan de vis. Voor degenen die houden van uitzonderlijk eten, kunt u tijdens…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 zalmfilets (rauw of bevroren - 150 g per stuk)
zout
gemalen peper
een beetje olijfolie
Bijgerecht
280 g rijst
20 g boter
1 theelepel zout
300 g pompoen (of courgette)
Saus
1 ui (60 g)
1 teentje knoflook
1 eetlepel boter
1 eetlepel olijfolie
200 ml rijstbouillon
250 ml slagroom
1 eetlepel maizena
2 eetlepels tomatenpuree
2 takjes dille (alleen het fijne deel)
1 snufje chili (of naar smaak)
2 theelepels groentenbouillonpoeder
gemalen peper
zout

Kookinstructies

We halen de huid van de filets, zout ze en peper ze, vervolgens plaatsen we ze op een bord dat we hebben ingevet met olijfolie, in de stoomopzetstuk van de blender.

We bereiden alles voor wat nodig is om rijst te koken. We gieten 1 liter water in de blender, voegen boter en zout toe. We plaatsen de rijst in de stoommand.

In de buitenste container gevuld met stoom doen we de in blokjes gesneden courgette en voegen we een beetje zout toe.

We stellen de complete blenderopstelling samen. We doen water in de blender en plaatsen de mand met rijst, vervolgens voegen we de opzet met courgette en het bord met vis toe. We dekken het opzetstuk af met het deksel. We stellen de tijd in op 17-18 minuten, de temperatuur op maximum (voor stomen) en de snelheid op 4 (medium).

Wanneer het programma klaar is, halen we de hele opzet af en plaatsen we deze afgedekt op een bord. We nemen de mand met rijst eruit en houden deze warm tot het serveren. We houden 200 ml van de rijstbouillon apart.

In de gewassen blendercontainer doen we de ui gehalveerd en de knoflook. We stellen de blender in op 5 seconden en snelheid 5. Na deze tijd vegen we het mengsel van de wanden van de container, voegen we olie en boter toe, en stellen we de temperatuur in op 100 °C en de snelheid op 3 voor 5 minuten. Gedurende deze tijd kunnen we opnieuw het opzetstuk op de blender plaatsen.

Na het aanbraden van de ui en knoflook voegen we de bouillon, room, tomatenpuree, zetmeel, chili, groentekruiden, peper en zout toe. We koken nog 5 minuten op 98 °C en roeren met snelheid 1,5.

Zodra het gerecht gaar is, serveren we het onmiddellijk.

Wat u nog niet wist over dit recept Gestoomde zalm met romige saus en bijgerecht in de kookmix.

Gestoomde zalm is een delicatesse die zijn natuurlijke smaak en voedingswaarde behoudt. De bereiding in de stoom zorgt ervoor dat de vis sappig en mals blijft. In combinatie met een romige saus, die romigheid en rijkdom toevoegt, is dit gerecht een genot voor de smaakpapillen. Een bijgerecht bereid in de kookmixer, zoals bijvoorbeeld aardappel- of groentepuree, aanvult de zalm perfect en creëert een harmonieus geheel op het bord. Dit gerecht is een ideale keuze voor een gezonde en smakelijke lunch of diner.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Visvlees
Tag: vis, frituren, koken, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, eenvoudig, binnen 30 minuten, zalm, europese, stoomboot

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gestoomde zalm met romige saus en bijgerecht in de kookmix..

Reactie toevoegen