Zalm in peterselie

Zalm in peterselie
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Zalm bestrooien we met zout en besprenkelen met citroensap. Peterselie hakken we in kleine stukjes en prei in ringen. In een pan smelten we boter en…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 zalmenfilets
3 wortelpeterselies
1/2 prei
200 ml slagroom
1/2 bosje verse peterselie
3 eetlepels boter
3 eetlepels bloem
kippenbouillon
melk
citroensap
gekleurde peper
zout

Kookinstructies

We kruiden de zalm met zout en besprenkelen met citroen.

We reinigen de peterselie en hakken deze in kleine blokjes, de prei snijden we in halve ringen.

In een pan verhitten we boter en bakken we de groenten goudbruin, wat ongeveer 10 minuten zou moeten duren.

We voegen bloem toe, bakken deze en gieten geleidelijk de warme bouillon en melk erbij tot we de gewenste consistentie van de saus bereiken.

We zouten en koken 20-30 minuten, af en toe roeren of opkloppen. Daarna laten we het iets afkoelen en mixen we het tot een gladde massa.

We voegen room en gehakte groene peterselie toe en verhitten alles nogmaals. Tot slot op smaak brengen met citroensap en versgemalen kleurrijke peper, eventueel zout.

Terwijl de saus kookt, verwarmen we de oven voor op 220°C.

We bestrijken de ovenschaal met boter, plaatsen de stukken zalm erin, leggen er wat boter bovenop en bakken 15-20 minuten.

Wat u nog niet wist over dit recept Zalm in peterselie

Zalm in peterselie is een heerlijk gerecht dat de zachtheid van zalm combineert met de aromatische smaak van verse peterselie. Deze combinatie smaakt niet alleen geweldig, maar levert ook een hoop voedingsstoffen, zoals omega-3 vetzuren en vitamines. De bereiding is snel en eenvoudig; je hoeft de zalm alleen maar te marineren in kruidenolie en in de pan of oven te bakken. Serveer met een bijgerecht, zoals geroosterde groenten of aardappelen. Dit recept is ideaal voor feesten en gewone diners, wanneer je je dierbaren wilt verrassen met een smakelijk en gezond gerecht.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (54 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Visvlees
Tag: Groenten, vis, frituren, koken, lunch, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, gewone dag, diner, zout, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, gezond, gebraden, kruiden, zalm

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Zalm in peterselie.

Reactie toevoegen