Spinazierisotto met garnalen
We stoppen de rijst in kokend gezouten water en koken deze volgens de instructies op de verpakking. Ondertussen snijden we de knoflook in dunne plakjes. Na ongeveer 5 minuten...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 pakje rijst
250 g garnalen
250 g bevroren spinazie of verse
4 teentjes knoflook
snufje peper
snufje chili
basilicum ter garnering
100 g linzen
Kookinstructies
We doen de rijst in het kokende gezouten water en koken het volgens de instructies van de fabrikant.
Ondertussen hakken we de knoflook in kleine stukjes. Ongeveer 5 minuten voor het einde van het koken van de rijst voegen we de knoflook, spinazie en garnalen (indien gewenst ook linzen) toe aan de pan.
Tot slot voegen we de gekookte rijst toe aan de verhitte pan en mengen alles goed door elkaar. We strooien een snufje peper en chili erbij en roeren nog een minuut in de pan. Direct serveren, gegarneerd met verse basilicum.
Wat u nog niet wist over dit recept Spinazierisotto met garnalen
Spinazierisotto met garnalen is een heerlijk gerecht dat de zachtheid van spinazie combineert met de delicate garnalen. Dit gerecht is niet alleen smakelijk, maar ook voedzaam, dankzij de waardevolle voedingsstoffen in de spinazie en de eiwitten in de garnalen. Het risotto wordt bereid met kwaliteitsrijst die de smaken goed absorbeert en is verrijkt met Parmezaanse kaas, die een romige textuur toevoegt. Een ideale keuze voor liefhebbers van de Mediterraanse keuken, dit gerecht zal zowel gewone eters als fijnproevers plezier doen. Serveer warm en garneer met verse kruiden voor een perfecte ervaring.
Tomas Rohlena