Heerlijk chocolade cake

Heerlijk chocolade cake
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Bij de middagkoffie of thee trakteert veel van ons zichzelf op iets zoets. Bijvoorbeeld een heerlijke chocoladecake.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

150 g poedersuiker (voor karamel - ter decoratie)
150 g chocolade (gesmolten)
6 stuks eieren
150 g poedersuiker
25 g cacao

Kookinstructies

Eerst maken we karamelsaus. Doe de suiker in een diepe pan en roer. Stop niet met roeren. Wacht totdat het smelt en een geelbruine kleur heeft. Wees voorzichtig tijdens het koken. Karamelsaus is erg heet.

Leg bakpapier op de bakplaat, vet het een beetje in en giet de karamel erin. Laat het afkoelen en breek het in stukken.

En nu is het tijd voor het beslag.

Klap de eieren open. Neem een hoge kom, voeg de eiwitten toe en klop ze tot een stevige, glanzende sneeuw. Zet de eidooiers apart.

Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.

Zet de oven aan op 180°C.

Doe poedersuiker in een andere kom en giet de eidooiers erbij. Meng en klop. Voeg de gesmolten chocolade toe. Strooi er cacao over. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Voeg langzaam de sneeuw toe. Vouw voorzichtig door.

Bereid een taartvorm voor. Neem boter en vet de vorm in. Strooi er bloem in. Vul de vorm en zet het ongeveer 35 minuten in de oven.

Je kunt de taart decoreren met gekookte karamel, of je kunt kant-en-klare karamel kopen in de winkel.

Wat u nog niet wist over dit recept Heerlijk chocolade cake

Heerlijk chocoladecake is een favoriete dessert voor zoetekauwen over de hele wereld. Deze cake staat bekend om zijn rijke, vochtige en fluweelachtige textuur die op de tong smelt. De chocoladeglazuur geeft het dessert een subtiele bitterheid die perfect de zoetheid balanceert. Het wordt gemaakt van kwalitatieve pure chocolade, die zorgt voor een intense smaakervaring. Deze cake is de ideale afsluiting van een feestelijk diner of een aangename aanvulling op de middagkoffie. Elk stuk biedt de perfecte harmonie van smaken en het gevoel van echt genot.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Desserts
Štítky: dessert, Franse keuken, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Heerlijk chocolade cake.

Reactie toevoegen