Heerlijk chocolade cake
Bij de middagkoffie of thee trakteert veel van ons zichzelf op iets zoets. Bijvoorbeeld een heerlijke chocoladecake.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
150 g poedersuiker (voor karamel - ter decoratie)
150 g chocolade (gesmolten)
6 stuks eieren
150 g poedersuiker
25 g cacao
Kookinstructies
Eerst maken we karamelsaus. Doe de suiker in een diepe pan en roer. Stop niet met roeren. Wacht totdat het smelt en een geelbruine kleur heeft. Wees voorzichtig tijdens het koken. Karamelsaus is erg heet.
Leg bakpapier op de bakplaat, vet het een beetje in en giet de karamel erin. Laat het afkoelen en breek het in stukken.
En nu is het tijd voor het beslag.
Klap de eieren open. Neem een hoge kom, voeg de eiwitten toe en klop ze tot een stevige, glanzende sneeuw. Zet de eidooiers apart.
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
Zet de oven aan op 180°C.
Doe poedersuiker in een andere kom en giet de eidooiers erbij. Meng en klop. Voeg de gesmolten chocolade toe. Strooi er cacao over. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Voeg langzaam de sneeuw toe. Vouw voorzichtig door.
Bereid een taartvorm voor. Neem boter en vet de vorm in. Strooi er bloem in. Vul de vorm en zet het ongeveer 35 minuten in de oven.
Je kunt de taart decoreren met gekookte karamel, of je kunt kant-en-klare karamel kopen in de winkel.
Wat u nog niet wist over dit recept Heerlijk chocolade cake
Heerlijk chocoladecake is een favoriete dessert voor zoetekauwen over de hele wereld. Deze cake staat bekend om zijn rijke, vochtige en fluweelachtige textuur die op de tong smelt. De chocoladeglazuur geeft het dessert een subtiele bitterheid die perfect de zoetheid balanceert. Het wordt gemaakt van kwalitatieve pure chocolade, die zorgt voor een intense smaakervaring. Deze cake is de ideale afsluiting van een feestelijk diner of een aangename aanvulling op de middagkoffie. Elk stuk biedt de perfecte harmonie van smaken en het gevoel van echt genot.