Echte eidooierventjes

Echte eidooierventjes
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

De ringetjes worden gemaakt van bladerdeeg. Het recept is eenvoudig en kan door iedereen gemaakt worden.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 ml melk
14 dkg bloem
15 dkg boter
12 dkg suiker
4 eetlepels rum
2 stuks vanillepuddingpoeder
4 stuks eieren
3 stuks vanillesuiker
15 dkg poedersuiker
2 eetlepels hete melk
1 eetlepel rum
1 snufje zout
250 ml water
90 g vet

Kookinstructies

Doe water met zout en vet in een pan om te koken. Breng het water aan de kook, voeg de bloem toe en laat het 5 minuten koken onder voortdurend roeren. Laat het deeg afkoelen terwijl je af en toe roert.

Doe het gemaakte deeg in een spuitzak. Maak rondjes van het deeg op een bakplaat met bakpapier. Bak de voorbereide rondjes ongeveer 20 minuten op 170 °C. Laat de gebakken rondjes afkoelen.

Intussen bereiden we de crème klaar. We laten de boter zacht worden. Van melk, puddingpoeder en suiker maken we pudding en laten het afkoelen onder voortdurend roeren. Klop de pudding geleidelijk door de zachte boter. Naar smaak kunnen we rum toevoegen.

Snijd de afgekoelde rondjes doormidden en vul ze met de eiercrème. Bereid de glazuur voor. Meng suiker, rum en heet melk 10 minuten in een kom. Giet de glazuur vervolgens over de rondjes.

Laat de afgewerkte eierringen afkoelen en je kunt ze serveren.

Wat u nog niet wist over dit recept Echte eidooierventjes

Echte eierdooiervormige taarten zijn een traditionele Tsjechische delicatesse die kwetsbaar deeg combineert met een rijke, zoete vulling. Het deeg wordt gemaakt van eieren, boter en bloem, en na het bakken wordt het gevuld met een fijne crème van eierdooiers en suiker. Deze taarten zijn populair vanwege hun heerlijke smaak en luchtige structuur. Ze worden vaak versierd met slagroom of glazuur, wat ze tot een perfect dessert maakt voor verschillende feestelijke gelegenheden. De taarten zijn een symbool van de Tsjechische patisserie traditie en verwelkomen niet alleen liefhebbers van zoetigheden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Desserts
Štítky: Tsjechische keuken, dessert, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Echte eidooierventjes.

Reactie toevoegen