Gevulde paprika's met geitenkaas

Paprika's plaatsen we in de oven en bakken ze op 180 °C gedurende ongeveer 20 minuten. Ze moeten stevig genoeg blijven. Vervolgens doen we ze in een zak om ze te stomen, of we bedekken ze met een deksel. Daarna schillen we ze,…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
paprika's
verse geitenkaas (of bryndza, feta enz.)
boter
mogelijk olijven, groenten naar keuze, veldsla, basilicum enz.
Kookinstructies
Paprika's doen we in de oven en bakken ze op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten, zodat ze niet te zacht worden. Daarna doen we ze in een stoomzak of bedekken ze met een deksel. Na het stomen schillen we ze, halen de zaadjes eruit en snijden ze in de lengte doormidden.
We prakken de kaas met een vork en mengen deze met zachte boter. We vullen de helft van de paprika's met dit mengsel, sluiten de randen en wikkelen ze in folie. We laten ze ongeveer 2 uur in de koelkast koud worden, daarna snijden we ze met een scherp mes en serveren we ze bijvoorbeeld met olijven.
Wat u nog niet wist over dit recept Gevulde paprika's met geitenkaas
Geroosterde paprika's gevuld met geitenkaas zijn een heerlijk gerecht dat de zoetheid van geroosterde paprika's combineert met de romige smaak van geitenkaas. Dit recept is eenvoudig te bereiden en is perfect als voorgerecht of lichte hoofdmaaltijd. Paprika's worden doorgaans gevuld met een mengsel van geitenkaas, kruiden en specerijen, wat een harmonieuze smaak creëert. Het roosteren versterkt de natuurlijke zoetheid van de paprika's en geeft het gerecht een aroma en karakter. Dit gerecht is ideaal voor feesten, familiediners of als verwennerij voor gasten.