Gevulde fruit dumplings

Gevulde fruit dumplings
Voorbereidingstijd: 50 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Porties: 24

Het maken van fruitdumplings van gistdeeg is veel eenvoudiger dan het lijkt! Aan het einde wachten ons een bord geurige, luchtige dumplings, bestrooid met…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Deeg
500 g patentbloem
250 g griesmeel
3 eetlepels suiker
30 g verse gist
350-450 ml melk (naar behoefte)
2 eieren
1 grote snuf zout
Fruit
aardbeien
perziken
blauwe bessen
Voor de topping
poedersuiker
geraspte kwark
boter

Kookinstructies

Vo lauw melk voegen we suiker en verkruimeld gist toe, roeren goed door en laten een desem ontstaan.

In een kom met de gerezen desem mengen we bloem, semolina, eieren, zout en de rest van de melk naar behoefte en kneden we een deeg. We laten het rijzen.

We kneden het gerezen deeg met de vingers op een met bloem bestoven oppervlak en snijden het in dezelfde grootte stukken.

Van elk stuk deeg maken we een schijf, waarop we fruit plaatsen, en daarna sluiten we de randen goed, waardoor een kleine, ronde knoedel ontstaat.

We bedekken de knoedels met een opgevouwen doek en laten ze ongeveer 20-25 minuten rijzen.

Gekookte knoedels die gerezen zijn, koken we in gezouten water gedurende ongeveer 4 tot 8 minuten, afhankelijk van hun grootte.

We serveren ze op een bord warm, verrijkt met geraspte kwark, suiker en overgoten met gesmolten boter.

Wat u nog niet wist over dit recept Gevulde fruit dumplings

Gevulde fruitknödel zijn een populair gerecht in de Tsjechische keuken. Deze knödel worden gemaakt van gistdeeg, dat wordt gevuld met fruit, meestal abrikozen, pruimen of bosbessen. Na het koken worden ze geserveerd met gesmolten boter, bestrooid met suiker, en kunnen ook worden geserveerd met slagroom of kwark. Gevulde fruitknödel zijn de perfecte combinatie van luchtig deeg en zoet fruit, wat hen een favoriete dessert maakt dat niet alleen door kinderen, maar ook door volwassenen wordt gewaardeerd.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (59 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Voor kinderen
Tag: fruit, koken, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, voor kinderen, slowaaks, zoet, zomer recepten, vegetarisch, zoete gerechten, rijs, aardbeien, fruitknoedels

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gevulde fruit dumplings.

Reactie toevoegen