Gevulde fruit dumplings

Het maken van fruitdumplings van gistdeeg is veel eenvoudiger dan het lijkt! Aan het einde wachten ons een bord geurige, luchtige dumplings, bestrooid met…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
500 g patentbloem
250 g griesmeel
3 eetlepels suiker
30 g verse gist
350-450 ml melk (naar behoefte)
2 eieren
1 grote snuf zout
Fruit
aardbeien
perziken
blauwe bessen
Voor de topping
poedersuiker
geraspte kwark
boter
Kookinstructies
Vo lauw melk voegen we suiker en verkruimeld gist toe, roeren goed door en laten een desem ontstaan.
In een kom met de gerezen desem mengen we bloem, semolina, eieren, zout en de rest van de melk naar behoefte en kneden we een deeg. We laten het rijzen.
We kneden het gerezen deeg met de vingers op een met bloem bestoven oppervlak en snijden het in dezelfde grootte stukken.
Van elk stuk deeg maken we een schijf, waarop we fruit plaatsen, en daarna sluiten we de randen goed, waardoor een kleine, ronde knoedel ontstaat.
We bedekken de knoedels met een opgevouwen doek en laten ze ongeveer 20-25 minuten rijzen.
Gekookte knoedels die gerezen zijn, koken we in gezouten water gedurende ongeveer 4 tot 8 minuten, afhankelijk van hun grootte.
We serveren ze op een bord warm, verrijkt met geraspte kwark, suiker en overgoten met gesmolten boter.
Wat u nog niet wist over dit recept Gevulde fruit dumplings
Gevulde fruitknödel zijn een populair gerecht in de Tsjechische keuken. Deze knödel worden gemaakt van gistdeeg, dat wordt gevuld met fruit, meestal abrikozen, pruimen of bosbessen. Na het koken worden ze geserveerd met gesmolten boter, bestrooid met suiker, en kunnen ook worden geserveerd met slagroom of kwark. Gevulde fruitknödel zijn de perfecte combinatie van luchtig deeg en zoet fruit, wat hen een favoriete dessert maakt dat niet alleen door kinderen, maar ook door volwassenen wordt gewaardeerd.