Plum-poppy seed dumplings

Plum-poppy seed dumplings
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Porties: 3

In de kom doen we meel en zout, goed mengen, en in het midden maken we een kuiltje. Daarin verkruimelen we de gist, voegen we vanillesuiker toe en gieten we alles aan met een beetje lauw water.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

400 g patentbloem (+ voor bestuiving)
1 vanille suiker
21 g verse gist (1/2 blokje)
240 ml water (naar behoefte)
pruimen (of sleen)
maanzaadvulling (kant-en-klaar)
1 snufje zout
Voor de bovenkant
poedersuiker
boter
Optioneel
zure room
harde kwark
gemalen maanzaad
gemalen kaneel

Kookinstructies

In een kom doen we de bloem en het zout, mengen alles en maken een kuiltje in het midden. In dit kuiltje verkruimelen we de gist, strooien er vanillesuiker over en gieten er een beetje lauw water bij. In dit kuiltje mengen we het voorzichtig, zodat er een dun beslag ontstaat, en laten we het beslag rijzen.

Vervolgens voegen we de rest van het lauwe water toe en kneden tot we een glad en elastisch deeg hebben. We laten het op een warme plek onder een doek rijzen, totdat het volume verdubbeld is.

We bewerken het deeg opnieuw en verdelen het op een met bloem bestoven tafel in 12 tot 14 delen, die we vullen met pruimen en maanzaad.

Als de pruimen groot zijn, hebben we genoeg aan één helft en vervangen we de andere helft door een lepel maanzaadvulling. Als we kleine pruimen hebben, snijden we ze in en halen de pit eruit, en vullen het ontstaan gat met een beetje maanzaadvulling.

We sluiten de knoedels goed af en laten ze nog even (ongeveer 5-8 minuten) rijzen op een met bloem bestoven aanrecht.

Na het rijzen doen we de knoedels in een pan met kokend water, roeren ze eenmaal voorzichtig om tijdens het koken en koken ze ongeveer 5 minuten.

Om te testen kunnen we één knoedel eruit halen en met vorken doorprikken om te zien of het deeg al gaar is. Vervolgens halen we alle knoedels met een vergiet eruit en prikken ze direct door, zodat de stoom kan ontsnappen, die het doen samentrekken zou kunnen voorkomen als deze niet kan ontsnappen.

We bestrooien de knoedels in de schaal met suiker of druppelen er gesmolten boter over, zodat ze niet aan elkaar plakken.

We serveren ze overgoten met gesmolten boter of zure room, met harde kaas of Olešnický-kwark, bestrooid met maanzaad, kaneel of suiker. Gewoon naar de smaak van iedereen.

Wat u nog niet wist over dit recept Plum-poppy seed dumplings

Pruimen-maanzaadknödel zijn een traditioneel Tsjechisch gerecht dat zoete en hartige smaken combineert. De belangrijkste ingrediënten zijn verse pruimen en gemalen maanzaad, die deze knoedels een unieke smaak en geur geven. Het deeg wordt meestal gemaakt van aardappelen of bloem en is gevuld met pruimencompote. Ze worden vaak bestrooid met maanzaad en suiker, of overgoten met boter. Dit heerlijke dessert veroverd de harten van vele fijnproevers en is vooral populair in de zomermaanden, wanneer het pruimentijd is.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 3.5/5 (25 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Voor kinderen
Tag: koken, lunch, diner, zomer recepten, vleesloze maaltijden, veeleisend, zoete gerechten, rijs, pruimen, fruitknoedels

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Plum-poppy seed dumplings.

Reactie toevoegen