Aardappelknodels

Poppyseedbollen zijn rolletjes van aardappeldeeg die bestrooid zijn met maanzaad en suiker. Heb je ze ooit van je grootmoeder of moeder gehad? Volgens ons recept is…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
800 g gekookte aardappelen
10 g zout
2 eieren
350 g grove bloem
maanzaad
suiker
gesmolten boter
Kookinstructies
Gekookte koude aardappelen raspen we, voegen meel toe, zouten we, voegen een ei toe en verwerken het mengsel tot deeg. Van het deeg maken we lange rolletjes, die we in korte stevige stukjes snijden en in de vorm van piketten vormen.
We doen ze in kokend water en koken ze ongeveer 4 minuten, tot ze bovenkomen drijven. Dan gieten we ze af en laten ze uitlekken.
Op het gerecht strooien we gemalen maanzaad gemengd met suiker en overgieten het met gesmolten boter. We kunnen ook geraspelde peperkoek of gebakken zoete broodkruimels gebruiken.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelknodels
Aardappelgnocchi zijn een populair gerecht uit de Tsjechische keuken, dat voornamelijk bestaat uit aardappeldeeg. Deze kleine dumplings worden vaak gevuld met verschillende ingrediënten, zoals kwark, appels of maanzaadvulling. Gekookte gnocchi worden meestal geserveerd bestrooid met paneermeel en boter, wat hen een uitstekende smaak geeft. U kunt ze ook als bijgerecht bij sauzen of vleesgerechten serveren. Aardappelgnocchi zijn voedzaam en eenvoudig te bereiden, wat ze tot een populair gerecht voor familielunches maakt.