Pompoenpannenkoeken
Uitstekend idee voor een zoet ontbijt in het weekend of als middag snack. Pompoenpannenkoeken zijn echt een herfstgenot. Zodra je ze eenmaal hebt geproefd,…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
200 g pompoen
100 ml melk
100 g bloem
4 eetlepels poedersuiker
2 eetlepels olie
4 eieren
1 theelepel kaneel
een beetje rum
1 bakpoeder
1 snufje zout
Kookinstructies
Schil de pompoen en snijd het in blokjes. Kook het vervolgens met kaneel, giet het af en pureer het.
Roer de warme puree door de melk, het bloempoeder met bakpoeder, suiker, olie, twee eieren, twee dooiers en rum en meng goed.
Voeg ten slotte het opgeklopte eiwit van twee eiwitten toe aan het mengsel en bak het onmiddellijk in de pan.
Besmeer de gebakken pannenkoeken met jam of rol ze door suiker met kaneel.
Wat u nog niet wist over dit recept Pompoenpannenkoeken
Pompoen pannenkoekjes zijn een heerlijke herfstschotel die de smaak van pompoen combineert met de zachtheid van het deeg. De bereiding is eenvoudig; je hoeft alleen maar gepureerde pompoen te mengen met eieren, bloem en specerijen zoals kaneel of nootmuskaat. Deze pannenkoekjes hebben een mooie oranje kleur en hun volle smaak zal zowel volwassenen als kinderen aanspreken. Geserveerd met ahornsiroop of yoghurt, zijn pompoen pannenkoekjes een geweldige keuze voor ontbijt of een zoet dessert dat je hart en ziel verwarmt.
Tomas Rohlena