Aardappelfruitknedels

Aardappelknödel gevuld met fruit zijn een traditioneel Tsjechisch gerecht. Familie recepten voor het bereiden van aardappeldeeg kunnen variëren, maar ze hebben altijd hetzelfde resultaat...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
800 g aardappelen
10 g zout
1-2 eieren (afhankelijk van de grootte)
100 g griesmeel
200 g bloem
2 eetlepels azijn
Vulling
fruit (pruimen, abrikozen, enz.)
jam
Naar smaak
geroosterde breadcrumbs
gemalen maanzaad
geraspte speculaas
poedersuiker
boter
Kookinstructies
Schil de aardappelen grondig, kook ze een dag van tevoren en laat ze 's nachts in de schil afkoelen.
Op de volgende dag schillen we de aardappelen en raspen ze fijn of malen ze. Strooi bloem, griesmeel en zout op de werkplek. Maak in het midden een kuiltje, waarin we het losgeklopte ei en azijn toevoegen.
Gebruik eerst een mes en daarna je handen om het deeg te kneden, dat stevig en goed doorgekneed moet zijn. We mogen het deeg niet te lang laten staan, want dan wordt het te dun.
Vorm het deeg tot een worst, snijd in stukjes die je iets platdrukt en vul ze met fruit of jam. Sluit de knoedels zorgvuldig en rol ze in je handen tot een bal.
Kook de knoedels in licht gezouten kokend water en laat ze langzaam 10-15 minuten koken, afhankelijk van hun grootte. Na een tijdje, wanneer je ze toevoegt, til ze voorzichtig met een lepel op zodat ze niet aan de bodem blijven plakken.
Serveer de knoedels bestrooid met poedersuiker, gekruimelde broodkruimels die in boter zijn gebakken, gemalen maanzaad of geraspeng speculaas en giet er gesmolten boter overheen.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelfruitknedels
Aardappel-fruitknödel zijn een traditioneel Tsjechisch gerecht dat vaak als dessert of zoete lunch wordt geserveerd. De basis ingrediënten bestaan uit aardappelen, die worden gemengd met bloem, en de vulling kan fruit bevatten zoals pruimen, abrikozen of aardbeien. De knödel worden gekookt in kokend water en na het koken worden ze geserveerd met gesmolten boter, suiker en kwark of zure room. Dit heerlijke gerecht is populair vanwege de combinatie van smaken en texturen, en wordt vaak geassocieerd met familiefeestjes en tradities.