Fruitcompote met pudding
Bij het recept kiezen we fruit naar eigen smaak. We wassen het en mixen het.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2,5 kg fruit
2 zakjes vanillepuddingpoeder
250 g suiker
12 dl water
Kookinstructies
Mengsel wordt samen met water en suiker gekookt. Voeg hierbij vanillepudding toe, die we in een beetje water met een theelepel suiker mengen. Dit koken we ongeveer 3 minuten en vullen we in gesteriliseerde potjes. We sluiten de potjes af en draaien ze ondersteboven. Als er niets lekt, kunnen we ze omdraaien en bewaren.
We bewaren het fruitpuree met pudding op een droge, koele en donkere plaats.
Wat u nog niet wist over dit recept Fruitcompote met pudding
Fruitpuree met pudding is een heerlijke en eenvoudige dessert, die ideaal is voor zowel kleine kinderen als volwassenen. De basis bestaat uit een mix van gepureerd vers fruit, zoals appels, peren of bananen, aangevuld met zachte vanillepudding. De combinatie van de zoetheid van de pudding en de natuurlijke smaak van het fruit creëert een harmonieuze smaak die verfrissend en tegelijk vullend is. Het wordt gekoeld geserveerd, vaak gegarneerd met een stukje vers fruit of een blaadje munt. Dit dessert is ideaal alsmiddagsnack of als lichte afsluiter na het diner.