Frambozensiroop
Zoekt u een verfrissende drank vol fruit? Wat dacht u van frambozensiroop?
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1/2 l voda
8 g kyselina citrónová
1,6 kg suiker - bijvoorbeeld kristalsuiker
1 kg mooie rijpe frambozen
Kookinstructies
We bereiden flessen voor siroop voor en wassen ze goed, inclusief de doppen.
In de tuin verzamelen we rijpe frambozen. We doen ze in een kom en prakken of mixen ze met een vork.
We gieten er gewone water bij en roeren.
We laten het een halve dag staan. Daarna zeven we het (bijvoorbeeld door een kaasdoek).
We zetten een pan op het fornuis, doen de suiker erbij en voegen een beetje citroenzuur toe. We gieten het sap van de frambozen erbij. We roeren.
We verwarmen het voorzichtig tot (80°C) en blijven roeren. De afgewerkte siroop gieten we in flessen en draaien de doppen erop.
We bewaren het op een koele plaats. Bij het serveren schenken we siroop in een glas en gieten we water, mineraalwater of frisdrank erbij.
We vullen aan met een roerstaafje, een rietje en een paar ijsblokjes.
Wat u nog niet wist over dit recept Frambozensiroop
Frambozensiroop is een verfrissende drank die wordt bereid van verse frambozen en suiker. De zoete en fruitige smaak is ideaal voor zomerse dagen. Voor de bereiding van de siroop worden de frambozen met suiker gekookt en vervolgens gezeefd om de pitjes te verwijderen. Deze siroop kan worden gebruikt in limonades, thee, of als zoete topping voor desserts. Het is populair vanwege de eenvoudige bereiding en de natuurlijke, intense smaak. Frambozensiroop is niet alleen lekker, maar ook gezond, omdat frambozen rijk zijn aan vitamines en antioxidanten.