Gestoomde wittekool met varkensvlees
Varkensvlees marineren we in een mengsel van grillkruiden, komijn, geperste knoflook en zout. We laten het een uur rusten. Dan verplaatsen we alles uit de kom naar...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
kropkool (in reepjes gesneden)
1 ui
komijn
grillkruiden
zout
1 teentje knoflook
250 g varkensvlees (in kleinere blokjes gesneden)
Kookinstructies
We leggen het varkensvlees in een mengsel van grillkruiden, komijn, geperste knoflook en zout en laten het een uur marineren.
Ten slotte verplaatsen we alles uit de kom naar de pan en stoven we het. Zodra het vlees zacht is, strooien we er een eetlepel bloem over en roeren we. Even laten bakken zodat er een krokante korst op het vlees komt.
Daarna voegen we fijngehakte ui en kool toe en smaken we af met zout. We voegen 200 ml water toe, mengen alles en dekken het af met een deksel. We stoven tot de kool zacht is.
Wat u nog niet wist over dit recept Gestoomde wittekool met varkensvlees
Gestoofd spitskool met varkensvlees is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat uitblinkt in zijn eenvoud en geweldige smaak. Spitskool wordt langzaam gestoofd tot het zacht is, wat het een delicate consistentie en onmiskenbare smaak geeft. Varkensvlees, meestal in de vorm van blokjes, wordt gemarineerd en vervolgens gekookt met de kool, wat een heerlijke saus creëert. Dit gerecht is populair vanwege zijn voedzaamheid en vermogen om je op koudere dagen op te warmen. Het wordt vaak geserveerd met knoedels of vers brood, wat de algehele gastronomische ervaring versterkt.
Tomas Rohlena