Gestoomde wittekool met varkensvlees

Gestoomde wittekool met varkensvlees
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 3

Varkensvlees marineren we in een mengsel van grillkruiden, komijn, geperste knoflook en zout. We laten het een uur rusten. Dan verplaatsen we alles uit de kom naar...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

kropkool (in reepjes gesneden)
1 ui
komijn
grillkruiden
zout
1 teentje knoflook
250 g varkensvlees (in kleinere blokjes gesneden)

Kookinstructies

We leggen het varkensvlees in een mengsel van grillkruiden, komijn, geperste knoflook en zout en laten het een uur marineren.

Ten slotte verplaatsen we alles uit de kom naar de pan en stoven we het. Zodra het vlees zacht is, strooien we er een eetlepel bloem over en roeren we. Even laten bakken zodat er een krokante korst op het vlees komt.

Daarna voegen we fijngehakte ui en kool toe en smaken we af met zout. We voegen 200 ml water toe, mengen alles en dekken het af met een deksel. We stoven tot de kool zacht is.

Wat u nog niet wist over dit recept Gestoomde wittekool met varkensvlees

Gestoofd spitskool met varkensvlees is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat uitblinkt in zijn eenvoud en geweldige smaak. Spitskool wordt langzaam gestoofd tot het zacht is, wat het een delicate consistentie en onmiskenbare smaak geeft. Varkensvlees, meestal in de vorm van blokjes, wordt gemarineerd en vervolgens gekookt met de kool, wat een heerlijke saus creëert. Dit gerecht is populair vanwege zijn voedzaamheid en vermogen om je op koudere dagen op te warmen. Het wordt vaak geserveerd met knoedels of vers brood, wat de algehele gastronomische ervaring versterkt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (44 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Varkensvlees
Tag: varkenshaas, frituren, koken, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, zout, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, kool, verstikking, marineren, groentegerechten

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gestoomde wittekool met varkensvlees.

Reactie toevoegen