Gestoofde spruitjes met broccoli

Honderd gram boter of bakvet, honderd tot tweehonderd gram Engelse spek in reepjes gesneden, één grote ui in grotere blokjes gesneden, die in een diepe pan glazig gebakken moet worden.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
100 g boter of bakvet
100 – 200 g spek in reepjes
1 grote ui (in grotere blokjes)
1 grote wortel in reepjes
1/2 broccoli
500 g spruitjes schoonmaken en in vieren snijden
1/2 hoofd knoflook
2 dcl witte wijn
zout
peper
125 ml
theelepel bloem of kant-en-klare roux (bijv. Knorr)
Kookinstructies
In een diepe pan smelten we 100 g boter of bakvet. We voegen 100 tot 200 g Engelse spek toe, in reepjes gesneden, en bakken dit aan. Dan voegen we één grote ui, in grove blokjes gesneden, toe en laten deze glazig worden. Tenslotte voegen we één grote wortel, in reepjes gesneden, toe.
Snijd de stelen van een halve broccoli in stukjes (de roosjes bewaar je tot het einde), maak 500 g spruitjes schoon en halveer ze, en hak ook ongeveer een kwart van een bollen knoflook, gekneusd met een flat mes, grof en voeg dit toe.
Stoof ongeveer 15 minuten, voeg daarna 2 deciliter witte wijn, wat extra water en een beetje zout en peper toe. Zodra de spruitjes zacht zijn, voeg dan de roosjes broccoli en weer 1/4 bol knoflook toe en stoof nog eens 5 minuten.
Voeg aan 125 ml slagroom een theelepel bloem of kant-en-klare roux (bijvoorbeeld Knorr) toe en meng goed. Na ongeveer 1-2 minuten is het gerecht klaar. Serveer bestrooid met kaas naar smaak of met gekookte aardappelen.
Wat u nog niet wist over dit recept Gestoofde spruitjes met broccoli
Gestoomde spruitjes met broccoli zijn een uitstekende en gezonde bijgerecht dat elke groenteliefhebber zal verleiden. Deze combinatie behoudt op deze manier de voedingsstoffen en laat de natuurlijke smaak van beide ingrediënten tot zijn recht komen. Spruitjes zijn rijk aan vitaminen en mineralen, terwijl broccoli zijn kenmerkende zachtheid toevoegt. Het gerecht kan op smaak worden gebracht met knoflook, citroen of olijfolie, wat een geweldige diepte van smaak toevoegt. Het is niet alleen ideaal als bijgerecht bij vlees, maar ook als een op zichzelf staand gerecht voor vegetariërs en veganisten.