Geroosterde aardappelen met spek

Geroosterde aardappelen met spek
Voorbereidingstijd: 90 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

In een diepe bak gieten we ongeveer 4 eetlepels olie en verspreiden we het over de bodem. Vervolgens wassen we de hele aardappelen en snijden ze in de lengte doormidden. Daarna leggen we ze op de bakplaat en erop...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

aardappelen
bacon in reepjes
een beetje olie op de bakplaat
Amerikaanse aardappelen
een beetje basilicum
zout
anijs
rode gemalen paprika
witte kool

Kookinstructies

Op een diepe bakplaat gieten we ongeveer vier eetlepels olie en verdelen deze over het hele oppervlak. Vervolgens wassen we de aardappelen grondig en snijden ze in de lengte doormidden, leggen ze precies op de bakplaat. We voegen zout toe, maar letten erop dat het niet te veel is, want de kool en spek zijn al zout genoeg. We voegen paprika en venkelzaad toe in plaats van komijn en zetten de bakplaat in de oven op een gemiddelde positie. Na veertig minuten voegen we reepjes spek toe op de aardappelen en laten we ze verder bakken.

Wat u nog niet wist over dit recept Geroosterde aardappelen met spek

Geroosterde aardappelen met spek zijn een heerlijke maaltijd die elke liefhebber van goed eten zal bevallen. De aardappelen zijn zorgvuldig in partjes gesneden, vervolgens omhuld met krokante spek en tot goudbruin gebakken. Dit gerecht valt op door zijn combinatie van smaken - het spek geeft de aardappelen zoete, rokerige tonen, terwijl de goudbruine aardappelen zacht en geurend zijn. Ze worden idealiter geserveerd als bijgerecht bij vlees of als een op zichzelf staande maaltijd. Geroosterde aardappelen met spek zijn een eenvoudige, maar onweerstaanbare lekkernij voor elke gelegenheid.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (36 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Bijgerecht
Tag: lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, diner, tsjechisch, eenvoudig, glutenvrij, bijlagen, aardappel, gebraden, ander vlees, worstjes

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Geroosterde aardappelen met spek.

Reactie toevoegen