Groentegerecht bij het vlees

Groenten wassen en voorbereiden. De kool koken we in een open pan gedurende ongeveer 5 minuten, daarna gieten we het water af. De ui fijnsnijden en de prei in halve ringetjes snijden en alles…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 schalen verse soepgroenten
1 eetlepel olie
een klontje boter
2 eetlepels slagroom
sap van een halve citroen
zout
peper
2 theelepels suiker
Kookinstructies
We reinigen de groenten. We koken de kool gedurende ongeveer 5 minuten in een open pan en gieten het water af. We snijden de ui in kleine stukjes, de prei in ringetjes en bakken beide ingrediënten in een hogere pan met olie en boter. De rest van de groenten, behalve de knoflook, koken we geheel tot ze net zacht zijn, daarna snijden we ze in grotere stukken samen met de kool en voegen we ze toe aan de pan. We mengen alles goed door elkaar en blijven ongeveer 5 minuten roerbakken.
We voegen de geperste knoflook toe aan de pan, maken op smaak met zout en peper. Vervolgens besprenkelen we het met citroensap en voegen we suiker toe naar smaak. Tot slot roeren we de room erdoor en halen we de pan onmiddellijk van het vuur.
We serveren het als bijgerecht bij snel bereide vleesgerechten. Het smaakt ook heerlijk met een gebakken eitje of een pocheer ei, dat we op de groenten leggen en voorzichtig doorprikken, zodat de dooier door de groenten heen sijpelt.
Wat u nog niet wist over dit recept Groentegerecht bij het vlees
Groenten als bijgerecht bij vlees zijn een geweldige manier om elke maaltijd te verrijken met gezonde voedingsstoffen en kleur. Ze kunnen een breed scala aan verse groenten omvatten, zoals wortelen, broccoli, courgette of paprika, die op verschillende manieren bereid kunnen worden – door te grillen, te bakken of te stomen. Dergelijke bijgerechten voegen niet alleen smaak toe, maar ook vitamines en vezels, die belangrijk zijn voor het spijsverteringsstelsel. Groentemengsels kunnen een geweldige aanvulling zijn op elk soort vlees, of het nu gaat om kip, rundvlees of varkvlees.