Courgettegnocchi vereenvoudigd

Het oogstseizoen van courgettes begint en mensen zoeken naar nieuwe ideeën voor gerechten met deze gezonde en caloriearme groente. Courgettegnocchi zijn gemakkelijk en snel te maken en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 zakje aardappeldeeg in poeder (losse halffabrikaat)
1 jonge courgette (ca. 400 g)
2 hele eieren
zout
gruismeel naar behoefte
gesmoltenVet
Kookinstructies
Raspen de courgette, met schil, op een schilferige rasp, voeg het ei toe, zout en goed mengen.
Voeg de aardappelmix uit de verpakking toe, meng grondig en voeg indien nodig bloem toe. Het deeg moet stevig genoeg zijn om met een lepel knoedels te vormen.
Plaats de knoedels, ter grootte van een pingpongbal tot golfbal, in het kokende gezouten water, afhankelijk van je voorkeur. Zodra ze boven komen drijven, koken we ze nog 7 minuten.
Neem een gatenlepel en vet deze in met gesmolten reuzel.
Serveer als bijgerecht bij de saus, bij zuurkool, of gewoon met gebakken spek en gebakken ui, eventueel met een salade van groenten.
Wat u nog niet wist over dit recept Courgettegnocchi vereenvoudigd
Courgettegnocchi zijn een heerlijke en gezonde alternatieve voor traditionele pasta. Deze gnocchi zijn gemaakt van verse courgette, bloem en eieren, waardoor ze een zachte smaak en textuur hebben. De bereiding is snel en eenvoudig, ideaal voor dagelijks koken. Courgettegnocchi passen perfect bij verschillende sauzen, zoals tomatensaus of botersaus met kruiden. Bovendien zijn ze caloriearm en brengen ze meer groente in de voeding. Dit gerecht zal zowel vegetariërs als degenen die hun dieet willen verrijken met lichtere varianten van klassieke pasta blij maken.