Haverpap - bijgerecht

Haverpap - bijgerecht
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Ik doe boekweit in een bord en giet er heet water over, daarna dek ik het af met een ander bord en laat het een tijdje staan (voor de granen geef ik 10 minuten, de gebroken granen hebben ongeveer 5 minuten genoeg). In de pan met vet…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

boekweit (grutten of grutten)
ui
knoflook
zout (naar behoefte)
water
boter (of reuzel, olie, spek, enz.)

Kookinstructies

Ik giet de boekweit in een kom en giet er kokend water overheen, vervolgens dek ik het af met een ander bord en laat het staan (de grutten ongeveer 10 minuten, de gebroken boekweit ongeveer 5 minuten).

In een pan verhit ik vet en bak de ui en geperste knoflook (afhankelijk van wat ik wil toevoegen, soms doe ik ook spek erbij), daarna meng ik de ingekomen boekweit erdoor en laat het onder het deksel staan tot het serveren. Ik heb gehoord dat het goed is om boekweit te eten met rauwe groenten, en als je iets zoets hebt, dan met vers fruit, omdat vitamine C de effectiviteit van rutine verhoogt. Persoonlijk voeg ik geen zout toe, maar je kunt het naar je eigen smaak aanpassen.

Wat u nog niet wist over dit recept Haverpap - bijgerecht

Boekweitgrutten zijn een voedzaam en gezond bijgerecht dat perfect past bij verschillende gerechten. Boekweit is rijk aan mineralen en vezels, waardoor het een ideale keuze is voor een evenwichtige voeding. Deze grutten hebben een zachte notensmaak en kunnen worden bereid met verschillende smaakmakers, zoals kruiden of groenten. Het is ook glutenvrij, wat het geschikt maakt voor mensen met een glutenintolerantie. Boekweitgrutten worden steeds populairder in de moderne keuken en zullen gegarandeerd uw tafel verrijken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (28 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Bijgerecht
Tag: Groenten, frituren, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, zout, tsjechisch, eenvoudig, glutenvrij, bijlagen, vegetarisch

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Haverpap - bijgerecht.

Reactie toevoegen