Spinazie

Wat dacht je ervan om spinazie te proberen? Of het nu van verse bladeren of uit diepvriespuree is, spinazie wordt al vele jaren in Tsjechische huishoudens bereid en iedereen heeft…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 pakje spinazepuree
2 eetlepels grove bloem
1 ei
een beetje melk
gemalen peper
zout
3-4 teentjes knoflook
1 ui (groot)
50 g spek
Kookinstructies
Snijd de spek in kleine blokjes en de ui fijn.
Bak de spek in olie, voeg daarna de ui toe. Wanneer de ui goudbruin is, voeg de gewone bloem toe en roer om een roux te maken.
Bereid eerst de melk voor en zodra de bloem bruin is, voeg langzaam de melk toe en kook dit tot een dikke pap.
Voeg een beetje spinazie toe - een kleine portie ontdooide.
Terwijl de spinazie opwarmt (let op dat het niet aanbrandt, roer regelmatig), pel de knoflook en plet deze, voeg hem daarna toe aan de spinazie. Voeg zout en peper toe, en zodra de spinazie goed opgewarmd is, meng er dan het ei doorheen en warm nog even op.
Wat u nog niet wist over dit recept Spinazie
Spinazie is bladgroente die rijk is aan voedingsstoffen en vitaminen, met name vitamine K, vitamine A en ijzer. Het kan rauw worden gegeten in salades of gekookt, waarbij het de meeste van zijn nuttige stoffen behoudt. Spinazie wordt vaak gebruikt als ingrediënt in verschillende gerechten, zoals smoothies, sauzen of vullingen voor lasagne en taarten. Vanwege zijn milde smaak is het populair, niet alleen onder gezondheidsgemotiveerde eters, maar ook bij kinderen, wanneer het op de juiste manier wordt bereid. Spinazie heeft ook antibacteriële eigenschappen en bevordert de gezondheid van de ogen.