Aardappel - selderijpuree

We reinigen de aardappelen en de selderij, snijden ze en koken ze in gezouten water. Na het koken gieten we ze af, stampen ze, voegen boter toe en gieten langzaam warme melk erbij.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg aardappelen
1/2 selderij (groot)
zout
water
100 g boter
melk (warm)
(De verhouding aardappelen en selderij kan door iedereen naar eigen voorkeur worden aangepast.)
Kookinstructies
We reinigen de aardappelen en de selderij, snijden ze en koken ze in gezouten water.
Na het koken gieten we af, stampen we, voegen we boter toe en voegen we al roerend warme melk toe totdat we een gladde consistentie krijgen.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappel - selderijpuree
Aardappelen-selleriepuree is een heerlijke en gezonde schotel die de zachte smaak van aardappelen combineert met de aromatische selderij. Dit romige bijgerecht is ideaal bij vleesgerechten of groentegerechten. De bereiding is eenvoudig: kook gewoon de aardappelen en selderij, pureer ze daarna met boter en melk tot een gladde puree. Door kruiden toe te voegen, zoals bijvoorbeeld bieslook of peterselie, kun je een nog interessantere smaak verkrijgen. Aardappelen-selleriepuree is een geweldige alternatief voor traditionele aardappelpuree en zal liefhebbers van gezonde voeding aanspreken.