Gepofte aubergine

Gepofte aubergine
Voorbereidingstijd: 40 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 2

Aubergine grondig wassen, doormidden snijden, het vruchtvlees uithalen (ongeveer 1 cm van de rand laten), zouten, peperen, insmeren met olie en in de oven doen om te bakken.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 aubergine
3 tomaten
1 rode paprika
1/2 kleinere courgette
1 ui
1 verse basilicum
2 teentjes knoflook
mozzarella
1 kop couscous
groentebouillon (om de couscous te bevochtigen, als we dat niet hebben, dan met water bevochtigen)
zout
versgemalen peper
olijfolie

Kookinstructies

We wassen de aubergine grondig, snijden deze doormidden en scheppen het vruchtvlees eruit, waarbij we ongeveer 1 cm aan de rand laten. We zout en peper, bestrijken met olie en bakken 15 minuten in de oven op 200 graden.

Ondertussen verhitten we wat olijfolie in een pan, bakken de in blokjes gesneden ui, paprika, tomaten, knoflook, courgette en het uitgeholde gedeelte van de aubergine en roerbakken dit.

We doen de couscous in een kom en gieten er twee kopjes bouillon overheen. We laten het water opnemen en voegen daarna het mengsel toe aan de pan en roeren goed door.

We vullen de aubergines met het mengsel, leggen plakken mozzarella bovenop en bakken 15 minuten in de oven op 180 graden.

Na het uitnemen van het gerecht strooien we er gehakte basilicum over en kunnen we serveren.

Wat u nog niet wist over dit recept Gepofte aubergine

Gegratineerde aubergine is een heerlijke en gezonde maaltijd die niet alleen vegetariërs zal plezieren. De belangrijkste ingredient is aubergine, die in plakken wordt gesneden, gezouten en een tijd wordt laten staan om de bitterheid kwijt te raken. Daarna worden de aubergineplakken in de oven gebakken samen met tomatensaus, kaas en aromatische kruiden. Zo ontstaat een smakelijk gerecht dat ideaal is als bijgerecht of als hoofdgerecht. Gegratineerde aubergine kan worden geserveerd met vers brood of salade, wat de geweldige smaak nog versterkt. Probeer dit gerecht uit en ontdek de magie van zelfbereid eten!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (36 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Vegetarisch
Tag: Groenten, barbecue, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, zout, eenvoudig, voor beginners, gebraden, vleesloze maaltijden, kruiden, vegetarisch, groentegerechten, europese

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gepofte aubergine.

Reactie toevoegen