Gemalen rundvlees met groenten als eintopf

Ui snijden, schillen en in kleine stukjes snijden. In een diepe pan of pot verhitten we olie en fruiten de ui tot hij zacht is, en vervolgens voegen we vlees toe en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
350 g rundergehakt
1 grotere ui
2 eetlepels olijfolie
2-3 teentjes knoflook
2 grote aardappelen
1 blikje tomatenblokjes
400 ml (of meer) vlees- of groentebouillon
(kan losse Knorr worden gebruikt)
1 kleinere wortel
1 peterselie
een plakje selderij
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
10 cm prei
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel tijm
1/2 theelepel marjolein
zout naar smaak
groene uien- of peterselieblaadjes
Kookinstructies
Snijd de ui doormidden, pel hem en snijd hem in kleine blokjes. Giet olie in een verwarmde diepe pan of pot en fruit de ui tot hij glazig is. Voeg daarna het vlees toe en blijf regelmatig roeren totdat het begint los te komen.
Snijd de schoongemaakte aardappelen in kleine blokjes en meng ze met het vlees en de geperste knoflook. Meng alles goed door elkaar en giet de inhoud van het blik tomaten erbij. Voeg 250 ml bouillon toe en breng aan de kook. Kook totdat de aardappelen iets zacht zijn.
Was eerst de wortelgroenten en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze daarna in de pan en kook ze op een laag vuur totdat ze zacht zijn. Voeg indien nodig bouillon toe, maar we willen de soep niet te dun hebben, dus voeg alleen zoveel toe dat de groenten enigszins bedekt zijn.
Voeg vlak voor het einde van de kooktijd de schoongemaakte paprika’s, in dunne reepjes gesneden, en de ringen van de prei toe, evenals de kruiden. Kook kort en haal dan van het vuur. Serveer bestrooid met gehakte groene kruiden.
Wat u nog niet wist over dit recept Gemalen rundvlees met groenten als eintopf
Gemalen rundvlees met groenten als eintopf is een smakelijk en vullend gerecht dat verschillende ingrediënten in één pan combineert. Dit traditionele recept maakt gebruik van gemalen rundvlees dat goudbruin wordt gebakken, en een combinatie van verse groenten, zoals wortelen, aardappelen en uien. De ingrediënten worden samen gekookt, wat ervoor zorgt dat de smaken elkaar verbinden en een heerlijke saus creëren. Eintopf is ideaal voor familiediners, omdat het eenvoudig te bereiden is en voedzaam is. Het wordt heet geserveerd, vaak met vers brood of gebak aan de zijkant.