Gehaktballetjes in rijst
Ui snijden in kleine stukjes en mengen met olie en van tevoren afgespoelde rijst. Voeg kruiden, zout, gesneden paprika en water toe. In de voorverwarmde oven plaatsen...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Kogelbollen
400 g gemalen varkensvlees
1 ei
1 ui
olie
kruiden (bieslook, peterselie, lavas)
2-3 eetlepels paneermeel
50 ml koude melk
zout
gemalen peper
Verder
1 kopje rijst (jasmijnrijst of een andere)
2 kopjes water
1 ui
1 grotere paprika (bij voorkeur rood)
1 handvol bevroren erwten
olie
4 bolletjes piment
1 snufje kerrie
zout
geraspte kaas
Kookinstructies
Fijngehakte ui mengt u met olie en afgegoten rijst. Voeg kruiden, zout, gesneden paprika en water toe. Vervolgens alles in de voorverwarmde oven plaatsen.
Vlees mengen met fijngehakte ui, gesneden kruiden en andere ingrediënten. Met natte handen ballen vormen.
Verwarm olie en bak de ballen snel aan alle kanten. Slechts een korte tijd, zodat ze zich sluiten en sappig blijven.
Als de rijst bijna zacht is, voegen we erwten toe en werken de ballen erdoorheen. Vervolgens bestrijken we ze met het bakvet (een deel kunnen we ook door de rijst mengen) en bestrooien met kaas.
Plaats in de oven voor ongeveer 10 minuten om te gratineren. Serveer meteen met een groenten salade.
Wat u nog niet wist over dit recept Gehaktballetjes in rijst
Vleesballetjes met rijst zijn een populair gerecht dat de smaakvolle vleesballetjes combineert met zachte rijst. Deze combinatie is niet alleen vullend, maar ook zeer smakelijk. De balletjes worden vaak bereid van gemalen vlees, gekruid met kruiden en specerijen, en vervolgens gekookt of gebakken tot ze goudbruin zijn. Geserveerd op luchtige rijst met saus of groenten vormt het een ideaal gezinslunch of -diner. Dit gerecht kan gemakkelijk worden aangepast aan verschillende smaken en traditionele recepten, waardoor het een veelzijdige keuze is voor elke gelegenheid.
Tomas Rohlena