Kotelet

Balletjes zijn een zeer gemakkelijke manier om gemakt vlees te gebruiken. Iedereen kan naar eigen voorkeur de verhouding tussen varkensvlees en rundvlees kiezen, evenals de hoeveelheid kruiden.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
gemalen vlees
ei
knoflook
komijn
zout
ui
marjolein
melk
broodje
baking olie
Kookinstructies
Snijden het brood in kleine blokjes, weken het in melk ongeveer 2 minuten en knijpen het dan goed uit.
Snijden de ui in kleine stukjes en persen de knoflook. Meng alles vervolgens met het vlees, voeg het ei, zout en kruiden toe.
Vorm uit het mengsel ovale schijven en bak ze in verhit olie aan beide zijden.
Wat u nog niet wist over dit recept Kotelet
Een karbonade is een traditioneel gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Tsjechische en Slowaakse keuken. Het wordt meestal gemaakt van gemalen vlees, het vaakst varkens- of rundvlees, gemengd met andere ingrediënten zoals paneermeel, eieren en kruiden. Karbonades worden vaak geserveerd met aardappelpuree, salade of groenten en zijn een populaire keuze voor de lunch of het diner. Ze smaken ook goed koud, als onderdeel van een belegd broodje of als snack. Hun variabiliteit maakt het mogelijk om verschillende soorten vlees en kruiden te gebruiken, wat ze tot een populair gerecht in veel huishoudens maakt.