Gebackte aubergine met Parmezaanse kaas en mozzarella

Gebackte aubergine met Parmezaanse kaas en mozzarella
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 2

Dit gerecht uit de mediterrane gastronomie, bekend als "Melanzane alla Parmigiana," wordt geliefd vanwege de gemakkelijke bereiding en de uitgesproken smaak.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2 kleine aubergines
2 kleinere uien
2 takken oregano (of basilicum)
250 g mozzarella (twee kleine verpakkingen)
1 blikje gehakte gepelde tomaten (of passata)
suiker
zout
gedroogde knoflook
100 g geraspte parmezaanse kaas
bloem voor het bestuiven
olijfolie

Kookinstructies

Snij de aubergine in plakken, bestrooi met zout en laat deze minstens een uur rusten op een schaal, zodat het vocht loskomt.

Bak in een pan op een lepel olie de fijngehakte ui tot deze lichtroze is, voeg daarna de gehakte tomaten of passata toe, breng op smaak met suiker en zout, voeg gedroogde knoflook toe en laat alles langzaam koken en reduceren. Wie wil, kan in plaats van deze passata sugo gebruiken.

Was de aubergines voorzichtig, knijp ze goed uit in papieren doeken, haal ze licht door de bloem en bak ze in olie aan beide zijden goudbruin.

In een ovenschaal beginnen we met het stapelen van de ingrediënten - eerst doen we de tomatenpassata, daarna de plakken aubergine, de volgende laag zijn dunne plakken mozzarella, en tot slot bestrooien we met geraspte Parmezaanse kaas. Deze procedure herhalen we totdat we alle ingrediënten hebben gebruikt, waarbij de laatste laag tomatenpassata moet zijn, die we rijkelijk bestrooien met Parmezaanse kaas.

Bak ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Laat het minstens 10 minuten afkoelen voordat je het serveert.

Wat u nog niet wist over dit recept Gebackte aubergine met Parmezaanse kaas en mozzarella

Gegratineerde aubergine met Parmezaanse kaas en mozzarella is een heerlijk gerecht dat de delicate smaak van aubergine verbindt met de rijkdom van kazen. Dit gerecht is een ideale keuze voor vegetariërs en liefhebbers van de Italiaanse keuken. De aubergine wordt eerst in plakken gesneden, vervolgens gezouten en even laten staan om de bitterheid te verwijderen. Daarna worden de aubergines in de oven gegratineerd met gouden Parmezaanse kaas en gesmolten mozzarella. Het resultaat is een delicaat, romig gerecht dat perfect samengaat met verse basilicum en tomaten. Perfect als hoofdgerecht of bijgerecht bij vis en vlees.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (33 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Vegetarisch
Tag: Groenten, tomaten, lunch, gewone dag, diner, zout, eenvoudig, voor beginners, gebraden, vleesloze maaltijden, frituren, herfst, kruiden, vegetarisch, groentegerechten, aubergine

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gebackte aubergine met Parmezaanse kaas en mozzarella.

Reactie toevoegen