Eierdooiert sterren

Eierdooiert sterren
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 40

Gekookte eidooiers raspen we en mengen ze met suiker en boter tot een schuimige massa. We voegen bloem toe en verwerken het deeg, dat we daarna een uur in de koelkast laten rusten.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

3 gekookte eidooiers
50 g poedersuiker
120 g boter
250 g patentbloem
100 g bessenjam

Kookinstructies

Gekookte eidooiers raspen we en mengen ze met suiker en boter totdat er een schuim ontstaat.

We mengen de bloem en maken een deeg dat we vervolgens een uur in de koelkast laten rusten.

Vervolgens rollen we het deeg uit tot een dikte van 3 mm en steken er sterretjes (of andere vormen) uit. Bij de helft snijden we ook de middelstukken eruit.

We bakken op 180°C gedurende ongeveer 15 minuten, maar het is goed om te letten, want elke oven bakt een beetje anders.

De gebakken en afgekoelde sterretjes verbinden we met jam en bestrooien ze lichtjes met suiker.

Wat u nog niet wist over dit recept Eierdooiert sterren

Eierdooiers sterretjes zijn populaire traditionele snoepjes die vaak tijdens de kerstperiode worden bereid. Dit heerlijke dessert is gemaakt van eidooiers, suiker en bloem, waardoor het zijn zachte en luchtige consistentie krijgt. Ze worden in verschillende vormen gebakken, meestal als sterretjes, en zijn elegant bestrooid met poedersuiker. Hun zoete smaak en gouden kleur maken de Eierdooiers sterretjes tot een aantrekkelijke en smakelijke aanvulling op het kerstgebak, dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen zal plezieren.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (26 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Zoetwaren
Tag: snoep, eenvoudig, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, gebraden, kerstmis, gebraden, gevuld

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Eierdooiert sterren.

Reactie toevoegen