Eierdooiert sterren

Gekookte eidooiers raspen we en mengen ze met suiker en boter tot een schuimige massa. We voegen bloem toe en verwerken het deeg, dat we daarna een uur in de koelkast laten rusten.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3 gekookte eidooiers
50 g poedersuiker
120 g boter
250 g patentbloem
100 g bessenjam
Kookinstructies
Gekookte eidooiers raspen we en mengen ze met suiker en boter totdat er een schuim ontstaat.
We mengen de bloem en maken een deeg dat we vervolgens een uur in de koelkast laten rusten.
Vervolgens rollen we het deeg uit tot een dikte van 3 mm en steken er sterretjes (of andere vormen) uit. Bij de helft snijden we ook de middelstukken eruit.
We bakken op 180°C gedurende ongeveer 15 minuten, maar het is goed om te letten, want elke oven bakt een beetje anders.
De gebakken en afgekoelde sterretjes verbinden we met jam en bestrooien ze lichtjes met suiker.
Wat u nog niet wist over dit recept Eierdooiert sterren
Eierdooiers sterretjes zijn populaire traditionele snoepjes die vaak tijdens de kerstperiode worden bereid. Dit heerlijke dessert is gemaakt van eidooiers, suiker en bloem, waardoor het zijn zachte en luchtige consistentie krijgt. Ze worden in verschillende vormen gebakken, meestal als sterretjes, en zijn elegant bestrooid met poedersuiker. Hun zoete smaak en gouden kleur maken de Eierdooiers sterretjes tot een aantrekkelijke en smakelijke aanvulling op het kerstgebak, dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen zal plezieren.