Courgettepannenkoekjes
Doe de bloem, olijfolie, zout en peper in een kom. Voeg vervolgens de eidooiers en melk toe, meng alles grondig door elkaar en laat het twee uur rusten. Courgettes met pinda's…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg courgette (in blokjes)
4 eetlepels bij voorkeur pinda-olie
150 g bloem
1 eetlepel olijfolie
2 grote eieren, eidooiers en eiwitten gescheiden
150 ml melk
zout
peper
Kookinstructies
In een kom doen we de bloem, olijfolie, zout en peper en mengen we alles goed door elkaar. Vervolgens voegen we de eidooiers en melk toe, mengen we weer en laten we het mengsel twee uur rusten.
We doen de courgettes in een pan met pindaolie en stomen ze op een laag vuur onder een deksel gedurende ongeveer 10 minuten, af en toe roerend. Uiteindelijk verplaatsen we ze naar een vergiet, zodat het overtollige olie kan afdruipen.
We kloppen de eiwitten stijf, voegen deze vervolgens toe aan het beslag en voegen tenslotte ook de geraspte courgettes toe.
We bakken ze 2-3 minuten aan elke kant in de olie.
Wat u nog niet wist over dit recept Courgettepannenkoekjes
Zucchinipannenkoeken zijn een smakelijk en gezond gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. De belangrijkste ingrediënten zijn geraspte courgettes, die de pannenkoeken een milde smaak en vochtigheid geven. Naast courgettes worden er eieren, bloem en kruiden aan het beslag toegevoegd, wat een perfecte consistentie creëert. De pannenkoeken kunnen in de pan goudbruin worden gebakken en bijvoorbeeld worden geserveerd met zure room of yoghurt. Ze zijn ideaal als lichte lunch, avondeten of als snack tijdens het grillen. Een uitstekende optie voor wie op zoek is naar gezondere maaltijden!
Tomas Rohlena