Courgette in kaassaus - gebakken in de oven

Als we veel courgettes in onze tuin hebben en niet weten wat we ermee moeten doen, is het een goed moment om ze in een kaassausje te wentelen. Het is snel en lekker. Zo...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 jonge courgette
150 ml melk
1 ei
1 eetlepel olie
2-3 eetlepels bloem
2 eetlepels paneermeel
3 teentjes knoflook
100 g harde kaas
bloem om te paneren
kruiden (bieslook, lavas)
zout
gemalen peper
gemalen chili
Kookinstructies
Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 cm dik. Rasp de kaas en houd een klein gedeelte apart voor de garnering.
Meng de melk, eieren en andere ingrediënten tot een dikkere massa. We kunnen het sterk kruiden of een snufje chili toevoegen.
Verpak de courgetteplakken in bloem, schud het overtollige eraf en doop ze meteen in het beslag, dat voldoende dik moet zijn. Leg de omhulde stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak op een temperatuur van 190-200 °C tot ze goudbruin zijn. Strooi aan het einde van het bakken de overgebleven kaas erover.
Wat u nog niet wist over dit recept Courgette in kaassaus - gebakken in de oven
Courgette in kaas beslag is een heerlijke en gezonde schotel die elke groenteliefhebber zal bekoren. Deze lekkernij wordt gemaakt van verse courgette, omhuld met knapperig kaasbeslag. Na het bakken in de oven krijgt het een goudbruine kleur en een fijne, krokante textuur. Het is ideaal als een op zichzelf staande snack, bijgerecht bij de hoofdmaaltijd of als traktatie op familiediners. Het kaasbeslag voegt een rijke smaak toe aan de courgette en complementeert deze perfect. Probeer dit eenvoudige en smakelijke recept voor gezonde lunch- of avondsnacks!