Courgette "chips"

We laten de courgettes met schil en snijden ze in dunne plakjes, ongeveer 2 mm dik. Daarna mengen we paneermeel, geraspte Parmezaanse kaas, gehakte basilicum, gedroogde knoflook en chili.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
courgettes - jong en mals
paneermeel
geraspte Parmezaanse kaas
verse basilicum
gedroogde knoflook
zout
peper
chilivlokken
ei
Kookinstructies
Courgettes laten we met schil en snijden ze in dunne plakjes, ongeveer 2 mm dik.
We combineren de paneermeel, geraspte parmezaan, gehakte basilicum, gedroogde knoflook en chilivlokken naar eigen voorkeur. We mengen de paneermeel en parmezaan in een verhouding van 1:1.
We kloppen de eieren met zout en peper. We dompelen de plakjes courgette in het ei en bedekken ze vervolgens met het mengsel met kaas. We leggen ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bakken ze in de oven op 230 °C gedurende ongeveer 15 minuten, totdat ze krokant zijn.
Wat u nog niet wist over dit recept Courgette "chips"
Zucchini chips zijn een geweldige gezonde alternatieve voor traditionele aardappelchips. De bereiding is eenvoudig - snijd gewoon de courgette in dunne plakjes, bestrooi ze met zout en specerijen en bak ze vervolgens in de oven tot ze knapperig zijn. Deze chips zijn niet alleen caloriearm, maar ook rijk aan vitamines en mineralen. Ze worden geweldig geserveerd als snack of bijgerecht bij dips. Courgette chips zullen niet alleen gezondheidsliefhebbers blij maken, maar ook degenen die willen genieten van iets knapperigs zonder schuldgevoel.