Coleslaw salade
    Coleslaw-salade, zoals we die allemaal kennen van KFC.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 krop  klein witte kool  
1 st  UI  
1 st  grotere wortel  
1/4 st  kleine selderij  
1 eetlepel  zout  
dressing  
100 ml  slagroom  
1 theelepel  azijn  
200 g  mayonaise  
1 snufje  gemalen peper  
2 - 3 eetlepels  suiker
Kookinstructies
Kapust snijden we in dunne plakjes en snijden we dwars in stukken van een centimeter. We voegen een lepel zout toe, mengen grondig en knijpen 20 - 30 minuten met de hand zodat de kool zoveel mogelijk sap afgeeft. We gieten een deel van de vloeistof af.
Wortelen raspen we grof, ui en bleekselderij snijden we fijn. We mengen dit grondig met de kool.
We bereiden de dressing door suiker, mayonaise en room te mengen.
We mengen de salade, brengen op smaak met azijn, peper en zout naar smaak en laten hem een uur in de koelkast rusten. Voor het serveren nog eens goed doorroeren.
Coleslaw wordt geserveerd bij vlees, of gewoon zo met brood.
Wat u nog niet wist over dit recept Coleslaw salade
Coleslaw is een verfrissend gerecht dat voornamelijk bestaat uit fijngehakt kool, vaak aangevuld met wortelen en diverse dressings. De meest bekende variant is de mayonaisse versie, die het een zachte en romige textuur geeft. Deze salade is populair als bijgerecht bij gegrild voedsel of sandwiches, omdat het de smaken mooi in balans brengt en het gerecht frisheid geeft. Coleslaw is ook voedzaam, vol vitamines en voedingsvezels, wat het een gezonde keuze maakt voor het dagelijks dieet.
	Tomas Rohlena