Verfrissende venkel-komkommer salade

Venkel wassen we, verwijderen het harde deel en snijden het in fijne plakjes, net zoals de komkommer. Meng de room, azijn, mosterd, dille, zout en peper zorgvuldig door elkaar…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 venkelknol
1 saladekomkommer
2 eetlepels room
1 theelepel Dijonmosterd
1-2 theelepels wittewijnazijn
verse dille
zout
peper
Kookinstructies
Fenegriek wassen we, verwijderen het harde midden en snijden het in dunne plakken, hetzelfde doen we met de komkommer.
We mengen de room, azijn, mosterd, dille, zout en peper om een gladde dressing te maken, waarmee we de salade grondig mengen. Vervolgens laten we de salade afkoelen in de koelkast.
Deze salade past geweldig bij vis.
Wat u nog niet wist over dit recept Verfrissende venkel-komkommer salade
Verfrissende venkel-komkommer salade is het ideale gerecht voor hete zomerdagen. De combinatie van knapperige komkommer en anijsachtige venkel creëert een verfrissende en lichte smaak die je zintuigen prikkelt. Voeg verse kruiden toe, zoals munt of bieslook, en besprenkel het met olijfolie en citroensap voor de perfecte verfrissing. Deze salade is niet alleen heerlijk, maar ook gezond, vol vezels en vitamines, ideaal als bijgerecht of lichte avondmaaltijd.