Knapperige kool salade
Neem de schoongemaakte groene kool en snijd deze in reepjes. Doe het in een kom, zout het, bestrooi het met suiker, besprenkel het met olijfolie, voeg azijn en komijn toe. Meng het goed met de handen en laat het ongeveer een uur in de koelkast staan zodat de kool lekker mals wordt.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 stuk kropfool
1 eetlepel olijfolie
naar smaak suiker
azijn naar keuze (ideaal is kruidige)
zout
komijn
Kookinstructies
Vervolgens kunnen we de salade naar eigen smaak afmaken. Voor sommigen kan geraspte wortel lekker zijn, persoonlijk vind ik dat gebakken spek de smaak versterkt, en mijn vriendin houdt weer van dille.
Deze bereide salade gebruiken we als bijgerecht bij vleesgerechten, aardappelpannenkoeken en andere gerechten.
Wat u nog niet wist over dit recept Knapperige kool salade
Fragile coleslaw is een populair gerecht dat eenvoud en de herkenbare smaak van verse kool combineert. Deze salade bestaat uit fijn gesneden witte of rode kool, die vaak wordt aangevuld met wortelen, uien of andere verse groenten. Het is op smaak gebracht met een lichte dressing van azijn, olie, suiker en zout, die een verfrissende zuurheid en zoetheid toevoegt. Het is ideaal als bijgerecht bij hoofdgerechten, vooral bij vleesgerechten. Fragile coleslaw is niet alleen gezond en laag in calorieën, maar ook gemakkelijk aan te passen aan de smaak.