Zomerse aardappelsalade met ingemaakt gesteriliseerde groente en appels

Aardappelen schillen en koken tot ze zacht zijn, maar niet te zacht. Na het afkoelen duwen we ze door een zeef in kleine stukjes. Vervolgens voegen we groenten toe...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1000 g nieuwe aardappelen
1 Moravanka (ingelegde steriele groenten met ui)
2-3 kleinere tomaatjes
een paar theelepels Dijonmosterd
zout
peper
platte peterselie
olijfolie om te besprenkelen
1 kleine appel
Kookinstructies
Geschilde aardappelen koken we tot ze halfzacht zijn, maar niet te zacht. Na afkoelen drukken we ze door een zeef in kleine blokjes. We voegen groenten, cherrytomaten, mosterd, kruiden, olijfolie en een beetje zuur van de Moravanka toe. We voegen geen mayonaise of zure room aan de salade toe.
We nemen de uien uit de Moravanka, hakken ze fijn en voegen in blokjes gesneden appel toe. We mengen alles goed door elkaar en laten het in de koelte tot de volgende dag staan - dus een nacht. We kunnen het serveren bij vlees of gewoon zo. In de zomer is het ook heerlijk als snack bij het water.
Wat u nog niet wist over dit recept Zomerse aardappelsalade met ingemaakt gesteriliseerde groente en appels
Zomerseaardappelsalade met ingemaakte en gesteriliseerde groenten en appels is een verfrissend gerecht dat perfect past bij elke zomerse barbecue. De aardappelen zijn fijngekookt en worden gecombineerd met stukken sappige appels die de salade een zoete noot geven. De ingemaakte gesteriliseerde groenten, zoals augurken of wortelen, voegen een pittige smaak toe, terwijl de mayonaise een heerlijke en romige consistentie creëert. Deze salade is niet alleen smakelijk, maar ook vol vitamines en energie voor warme zomerdagen, ideaal als bijgerecht of als zelfstandig gerecht.