Komkommersalade met dille en ui

Je kunt de salade naar eigen smaak aanpassen. Rode ui voegt kleur toe aan de komkommers en de witte ui. Als je de groen-witte variant verkiest, gebruik dan alleen de witte ui.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 komkommer
1 rode ui
1 witte ui
2 takjes dille
20 eetlepels azijn
12 eetlepels water
6 eetlepels suiker
3 theelepels zout
1 en 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1 rode peper (optioneel)
5 snufjes chilivlokken (optioneel)
Kookinstructies
Je kunt de salade naar eigen voorkeur samenstellen. Rode ui geeft kleur aan de komkommers en de witte ui, maar als je een groen-witte variant wilt hebben, gebruik dan alleen de witte of gewone uien, die iets pittiger zijn. Snijd de komkommer in plakjes en de ui in ringetjes.
Voeg azijn, suiker, zout, peper en gemalen chilivlokken toe aan het water en meng alles goed door.
Doe de komkommers met de ui in een pot, layer ze met dille, voeg een hele peper toe en giet er de marinade over. Bewaar ze vervolgens een paar uur in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht.
Wat u nog niet wist over dit recept Komkommersalade met dille en ui
Komkommersalade met dille en ui is een verfrissend gerecht dat perfect past als bijgerecht bij vele maaltijden. De belangrijkste ingrediënten zijn verse komkommers, fijn gesneden ui en aromatische dille, die de salade een onmiskenbare smaak geeft. Deze salade is eenvoudig te bereiden; je hoeft alleen de komkommers en ui te snijden, de fijngesneden dille toe te voegen en op smaak te brengen met azijn, zout en peper naar smaak. Het is ideaal in de zomer, wanneer we verse ingrediënten tot onze beschikking hebben, en het biedt verfrissing op warme dagen.